Nézd meg a Wonder Woman 1984 első három percét!

Kiderül belőle, milyen szerepet játszik a fiatal Diana hercegnő életében az Amazon Olimpia. És hogy mi is az az Amazon Olimpia.

Nem elég, hogy a Warner Bros. karácsonyi ajándék gyanánt már a mozibemutató napján elérhetővé teszi a Wonder Woman 1984-et az HBO Maxon (pluszdíjért és csak Észak-Amerikában), most még a film első három percét is feltették a netre.

A prológusban a még gyerek Dianát láthatjuk, ahogy Themüszkira szigetén felkészül az Amazon Olimpiára, majd a fiatal hercegnő szemén keresztül bele is pillanthatunk a látványos versengésekbe.

A film rendezője, Patty Jenkins korábban azt nyilatkozta az Amazon Olimpiáról, hogy nemcsak a készülőfélben lévő, az amazonokról szóló spin-offban kap majd fontos szerepet, de segítségével azt is be lehet mutatni, hogyan vált Dianából félelmet nem ismerő harcos. Jenkins szerint,

ha több évszázadon keresztül edzed magad, mert készülsz egy elkerülhetetlen invázióra, akkor a képességeid folyamatosan fejlődnek. Az Olimpia célja többek közt, hogy kiderítsék, ki a legjobb a lovaglásban, ki úszik a leggyorsabban, és hogy milyen új trükköket sikerült kitalálniuk.

A Wonder Woman 1984-et az angolszász kritikusoknak egyébként már levetítették, és az eddigi visszajelzések nem olyan egyöntetűen pozitívak, mint az első résznél. A The Hollywood Reporter szerint szórakoztató a film, csak a sztorija kissé túlzsúfolt. A Collider szerzője is egyetért, ő úgy látja, hogy a Wonder Woman 1984 üzenete jószándékú, de fogalma sincs, hogyan építse be ezt az üzenetet kielégítő módon a történetbe. „Wonder Woman még mindig az a hős, akire szükségünk van – írja – de ennél sokkal erősebb történetet érdemelne.”

A Vox szerint a „WW1984 három film egyben: románc egy elveszett szerelemről, történet a barátságainkat átszövő féltékenységről, és egy szomorú, megtört ember kétségbeesett kísérletéről a világ leigázására. És a háromból csak az első kettő az, amely valóban egy fantasztikus helyre visz el bennünket.” A Variety összegzése szerint

az új Wonder Woman a 151 perces játékidejéből legalább két óráig megvalósítja azt, amiért a hollywoodi látványfilmeket szeretjük: színtiszta eszképizmussal elfelejteti velünk a hétköznapi problémáinkat.

via Uproxx