Nézd meg autósmoziban a Zalatnay Ciniért rajongó űrlényt!

Szeptember 5-én, vasárnap 20:45-től az Űrpikniket vetíti a Lupa Drive-in Autósmozi.

Július 1-jén nyitotta meg a kapuit a PORT.hu, a Totalcar, a Filmio és a Lupa Beach együttműködésében a Lupa Drive-in Autósmozi a budakalászi Lupa-tó parkolójában. Azóta csupa olyan közönségkedvenc alkotást lehetett már itt megnézni, mint a Csillagok háborúja, a Jurassic Park, a Vissza a jövőbe, a Macskafogó vagy a Ford Fairlane kalandjai. A jobbnál jobb filmek sora szeptember 5-én vasárnap 20:45-kor a Űrpiknikkel folytatódik.

Az elsőfilmes Badits Ákos rendező, és a forgatókönyvet jegyző Benedek B. Ágota, a Rumbarumbamm című nagy sikerű könyv szerzőjének filmje egy eszeveszett éjszaka történetét meséli el. A különc főszereplők nem kevesebb dolgot vállalnak magukra, mint a bolygónk megmentését, ráadásul kalandjaik során saját múltjukkal is szembe kell nézniük – már csak az a kérdés, hogy melyik probléma a súlyosabb.

Forrás: Mozinet

 

Panna (Walters Lili) egy egyetemista lány, aki gyerekkorától kezdve próbál az űrbe küldeni jeleket, válaszra várva. Annak ellenére, hogy az egyetemen senki nem veszi őt komolyan, elmélete mégis bizonyítást nyer: hatására ugyanis a Földre érkezik a saját világában hasonlóan kirekesztett űrlény Fiú (Takács Zalán). Ha ez önmagában nem lenne elég sokk, a jövevény közli Pannával: a bolygó pusztulásra van ítélve, őt magát pedig egyedül az érdekli, hogy megmentse rajongása tárgyát, Zalatnay Sarolta művésznőt. A film egyik érdekessége, hogy a barátságos űrlényre egy lézerpuskás, szőke Terminátor vadászik, akit Árpa Attila alakít.

Forrás: Mozinet

 

A PORT.hu júliusban ezt írta az Űrpiknikről a filmről szóló kritikában:

Az egészet úgy, ahogy van, nem kell, de nem is lehet komolyan venni, még akkor sem, ha akadnak olyan komolyan szálak valahol a mélyén, mint hősnőnk és anyjának kapcsolata.

Végezetül íme néhány tudnivaló azoknak, akik autósmoziban néznék meg az Űrpikniket, és később esetleg más filmet is:

  • A belépőjegy 4990 forint. Ez egy személyautóra vonatkozik, amibe bármennyien beülhetnek – 
    viszont fontos tudni, hogy az igazi autósmozi-élmény (ahogy azt az amerikai filmekből már megszokhattuk) csak az első ülésekből élvezhető.
  • Jegyet a helyszínen (Budakalász, Lupaszigeti u. 8.) is lehet venni, de érdemes online, elővételben megvásárolni, hogy biztosan jusson hely.
  • A helyszínen az autósmozi munkatársai mutatják meg, kinek hová kell leparkolnia a kocsijával.
  • A film egy 60 négyzetméteres vásznon pörög, a hangot az autórádión keresztül lehet hallgatni.
  • A napi vetítéseket csak szélsőséges időjárási körülmények esetén törlik (ebben az esetben a jegy érvényes lesz a pótelőadásra, illetve vissza is váltható).
  • A mosdó és a büfé előtt mindenki ügyeljen a távolságtartásra!