Nézd meg minden idők legsikeresebb zenés életrajzi filmjét a Lupán!

Július 1-jén nyitotta meg kapuit a budakalászi Lupa Autósmozi, ahol szombaton a Bohém rapszódiát vetítik.

A Bohém rapszódia a Queen zenéjének és a banda rendkívüli énekesének kirobbanó története. Freddie Mercury fittyet hányt a sztereotípiákra és ellenszegült a konvencióknak, így vált belőle a világ egyik legkedveltebb zenésze. Tanúi lehetünk a filmben a zenekar üstökösszerű felemelkedésének meghatározó dalaik és forradalmi hangzásuk révén, Mercury féktelen életvitelének, a bandára gyakorolt hatásainak, és dicső visszatérésüknek a Live Aiden, ahol a már súlyos betegséggel küzdő Mercuryval az élen a rocktörténelem egyik legnagyszerűbb koncertjét adják.

Vannak filmek, amelyeket szinte minden kritikus fanyalogva fogad, és a nézők egy jelentős része sincs elragadtatva, mégis szinte kirobbanthatatlanok a moziból. Ilyen produkció a Freddie Mercury életéről és a Queen sikersztorijáról szóló Bohém rapszódia is, amely rekordidő alatt lett a filmtörténelem legtöbb bevételt hozó zenés életrajzi filmje, ráadásul az Oscar-gálán négy díjjal is elismerték: a Freddie Mercuryt alakító Rami Malek lett a legjobb férfi főszereplő, de díjazták a film vágását, a hangvágását és a hangkeverését is.

A Lupa Drive-in Autósmozi a PORT.hu, a Totalcar, a Filmio és a Lupa Beach együttműködésében a műfaj '60-as évekbeli amerikai fénykorát igyekszik hetente négy este megidézni a budakalászi Lupa-tó parkolójában, régi klasszikusokkal és örökzöld közönségkedvenccekkel.