Nézd meg, mire jutott Rákay Philip 4,7 milliárd forintból! - ELŐZETES!

Megérkezett az első teaser a Most vagy soha! című extra drága Petőfi-filmhez!

Ahogy arról a Rákay Philip, Szente Vajk és Kis-Szabó Márk által írt, Lóth Balázs (Pesti balhé) által rendezett történelmi film idén nyári forgatásán készült riportunkban is írtuk, 4,7 milliárdos büdzséből készül az alkotói ígéret szerint „a nézők érzékszerveivel folyamatosan játszó, helyenként nagyon vicces, helyenként nagyon kalandos, és természetesen pátoszt is tartalmazó, igazi érzelmi hullámvasutat garantáló” alkotás.

Habár a kész művet majd csak 2024 márciusában ismerhetjük meg, máris érkezett hozzá egy teaser, amiből ugyan még nem sok derül ki az eddigiekhez képest (a Most vagy soha! a márciusi ifjakról szól, illetve a napról, amely megváltoztatta a magyar nemzet történelmét), és nem is beszélnek benne, de

nagyon szuggesztíven lépdelnek, ragadnak fegyvert, verekszenek és lázonganak benne zenére.


Szintén forgatási beszámolónkban írtuk meg, hogy nagyrészt a húszas éveikben járó, „mozgóképszűz” szereplőket láthatunk majd a filmben: Petőfit Berettyán Nándor, Szendrey Júliát Mosolygó Sára (őt már láthattuk az Együtt kezdtük című filmben), Jókai Mórt Koltai-Nagy Balázs alakítja. Az ismertebb arcok között pedig olyan neveket találunk, mint Jászberényi Gábor (A martfűi rém, Az unoka) vagy Horváth Lajos Ottó (Üvegtigris-filmek).

Amikor idén januárban bejelentették, hogy a semmilyen filmes múlttal nem rendelkezdő Rákay 4 és félmilliárdból forgathat filmet, elég nagy lett a felháborodás, és ennyiből még nem derül ki, hogy megérte-e a Most vagy soha! az árát. De annyi biztos, hogy monumentálisnak és látványosnak ígérkezik, és a hírek szerint hiteles is lesz (a filmesek elkészítették a Pilvax kávézó korabeli ételeit is a forgatás kedvéért). A párbeszédekről és a sztoriról még nem tudunk nyilatkozni.