Nézd újra a Lupa Autósmoziban Joaquin Phoenix Oscar-díjas alakítását!

A Lupa Autósmozi július 15-i műsorán egy rendhagyó szuperhősfilm, a Todd Phillips által rendezett 2019-es Joker látható, 20:45-ös kezdettel.

Nem volt még őrültebb, veszélyesebb és viccesebb antihős a képregényvilágban. De hogyan lett Jokerből Joker, a komor Batman örök ellensége és ellentéte? Ez a történet megmutatja, miképpen válhat egy ártatlan lúzerből, a mentális betegséggel küzdő utcai reklámbohócból, Arthur Fleckből világok felforgatója, hadseregek legyőzője és szuperhősök méltó ellenfele. Nem kell hozzá sok – elég a gyilkos humor.

A filmről írt kritikánk itt olvasható, de ha mindez nem lenne elég kedvcsinálónak, íme néhány érdekesség a forgatás kulisszái mögül, korábbi cikkünkből válogatva:

  • Az első, ún. teaser trailerben hallható dal a Smile volt, amit nem más, mint a legendás komikus, Charles Chaplin komponált Modern idők (1936) című filmjéhez. Kevesen tudják, de Chaplin elképesztően sokoldalú művész volt, a Joker főhősét pedig sok szempontból róla mintázták, különösen ami a mozgását illeti.
  • Nem Chaplin volt az egyetlen minta: Arthur bohócsminkjét John Wayne Gacyről, a hírhedt sorozatgyilkos sminkjéről mintázták, aki napközben Pogo, a bohóc néven lépett fel gyerekek előtt, míg este gyilkolászott. Az általa használt, jellegzetesen éles körvonalú sminket a bohócok évtizedeken át kerülték, nehogy felidézzék vele a szakmának rossz hírnevet hozó férfit, akinek 33 ismert áldozata volt.
  • Ahhoz, hogy eljátssza Arthur Fleck karakterét, Joaquin Phoenix összesen 52 fontot, vagyis majdnem 24 kilót fogyott. Ezt úgy érte el, hogy hetekig sokszor nem evett mást, mint napi egyetlen almát.
Július 1-jén nyitotta meg a kapuit a PORT.hu, a Totalcar, a Filmio és a Lupa Beach együttműködésében a Lupa Drive-in Autósmozi, amely a műfaj '60-as évekbeli amerikai fénykorát igyekszik hetente négy este megidézni a budakalászi Lupa-tó parkolójában, csupa olyan régi klasszikussal és örökzöld közönségkedvenccel, mint a Ponyvaregény, a Vissza a jövőbe, a Koktél, a Macskafogó vagy az Üvegtigris.