Nézzünk dán mesét! - Hihetetlen történet az óriás körtéről

Mit keres egy hibbant, de zseniális professzor, egy kiscica és egy szintén pici elefánt egy hatalmas, kivájt gyümölcsben? Hát mentőexpedícióra indulnak!

Micó, a cica és Sebastian, az elefánt egy szép napon békés horgászás közben palackba zárt üzenetre bukkan a tengerparton. A palackot a kisváros korábban eltűnt szeretett polgármestere, J.B. bocsájtotta vízre, az üzenetében pedig azt írja, hogy a Titokzatos Szigeten tartják fogva, és óvakodjanak a vad kalózoktól, a tengeri sárkánytól meg az éjsötét tengertől. Micó és Sebastian a kissé hibbant Glükóz professzorral útnak indulnak, hogy kiszabadítsák polgármesterüket, és útközben olyan felfedezést tesznek, ami óriási örömmel fog szolgálni városuknak. És hogyan indulnak útnak? Hát egy minden komforttal ellátott, hatalmas körtéből vájt hajón!

Mivel már a plakáton is ott virít a 6-os korhatárkarika, számíthatunk arra, hogy olyan nagyon ijesztőek sem a kalózok, sem a hatalmas sárkány nem lesz, és az Éjfekete-tenger sem nyel el senkit. Merthogy az a mese, amiből a film készült, elég híres. Jakob Martin Strid hazájában elsősorban képregény rajzolóként és politikai szatiristaként ismert, Stid című rajzsorozatát a baloldali beállítottságú Politiken hetilap hozza le rendszeresen, de meseszerzőként is népszerű. Hazánkban is megjelent a Mimbo Jimbo és a hosszú tél, illetve a most megfilmesített Hihetetlen történet az óriás körtéről, amit még 2012-ben adott ki.

A mesekönyvből készült filmet odahaza Dániában már több mint 227.000 néző látta, ami rengeteg, a forgalmazási jogokat pedig ez idáig több mint 100 ország vette meg, és ez a szám csak nőni fog, mivel a mesefilm éppen most szerepel a rangos Berlini Filmfesztiválon, a Berlinálén, ami ugyebár egyben filmbörze is. És biztos, hogy kelendő lesz, mert a dán animáció igazi minőség!