Ő lesz az új Emily Brontë

Életrajzi film készül az Üvöltő szelek tragikusan fiatalon elhunyt szerzőjéről. A főbb szereplőket már ki is választották.

Az Emily címre hallgató produkció az eddig színésznőként ismert Frances O’Connor (Mansfield Park, A.I. – Mesterséges értelem) rendezői bemutatkozása lesz, és a mű forgatókönyvét is ő írta.

A forgatás majd csak 2021 elején kezdődik (Nagy-Britannia vadregényes régiójában, Yorkshire-ben), de a produkciós cég már a közelgő (virtuális) cannes-i filmpiacon forgalmazót akar találni a műnek.

Emma Mackey. Forrás: Stephane Cardinale / Corbis via Getty Images

 

Az Emily egyik producere a Harry Potter filmek producereként ismert David Barron, és a szereposztás is megvan már. A címszerepet a Szexoktatásból ismert Emma Mackey kapta, Joe Alwyn (A kedvenc) játssza majd problémás szerelmét, Fionn Whitehead (Dunkirk) pedig Emily önpusztító bátyját, míg Emily Beecham (Ave, Cézár!, A boldogságvirág) a másik híres Brontë nővért, Charlotte-ot (a Jane Eyre szerzőjét) formálja meg.

Az 1848 decemberében mindössze 30 éves korában tuberkolózisban elhunyt Emily Brontë-nak rövid élete során egyetlen regénye jelent meg, az 1847-ben kiadott Üvöltő szelek, ami nemcsak az angol irodalom egyik klasszikusa, de sokak szerint az első modern angol regény is.


(via The Hollywood Reporter)