Oltári bunyó van! Ezeket a filmes verekedéseket sosem feledjük

Repednek a csontok, fröcsög a vér, kékül a monokli. Emlékezetes filmek bunyókból válogattunk. Persze a lista lehetett volna százszor ilyen hosszú is, még akkor is kimaradt volna egy csomó.

Gonosz halott 2. 

Sam Raimi horrorvígjáték-klasszikusában Ash keze „bezombul”, önálló életre kel, és vicces rajzfilmhangokat kiadva megpróbálja megölni gazdáját – ez úgy néz ki kívülről, hogy

Ash üti-veri, püföli magát, és tányérokat tör szét a saját fején.

Itt születik meg az ikonikus karakter, hiszen csak úgy menekülhet meg a gonoszkodó végtagtól, ha leszeli egy láncfűrésszel, ami aztán a csonkra kerül.

Elpusztíthatatlanok 

John Carpenter klasszikusában gonosz idegenek járnak közöttünk, akik tudatalatti üzenetekkel veszik rá az emberiséget, hogy birka módjára viselkedjenek, és csak egy speciális napszemüveget felvéve lehet meglátni az embernek álcázott rémisztő lények igazi arcát. Remek film, ami megelőzte korát,

a túlnyújtott sikátori bunyó pedig egyszerűen csúcs. És tulajdonképpen semmi értelme, de pont ezért vicces.

Oldboy

Oh Dae-soo, amint kiszabadul 15 évnyi fogságából, egészen brutális módon kaszabolja le a folyosón tülekedő gazfickóhadat, amiben egy kalapács is segítséget nyújt neki.

Park Chan-wook klasszikusa számos emlékezetes jelenettel büszkélkedhet (és egy sokkoló befejezéssel), de közülük a folyosói tombolás viszi a prímet.

A híres Ron Burgundy legendája

Will Ferrell elborult vígjátékában televíziós csatornák híradós stábjai csapnak össze, és kő kövön nem marad.

Ostorral, hentesbárddal, szögekkel kivert botokkal, lánccal, háromágú szigonnyal, baltával, karddal, buzogánnyal és egy kézigránáttal gyepálják egymást.

Ananász expressz

Seth Rogen, Danny McBride és James Franco bunyójában semmi finomkodás nincs: ez a három tohonya fickó ott üti egymást, ahol csak éri. Francót tökön lépegetik, McBride lefejeli a mosdókagylót,

Rogen macskaalomba harap.

Élvezet nézni, ahogy ez a három hülye üvöltözik, és szétvernek maguk körül mindent – no meg egymást is.

Rocky

Rocky Balboa és Apollo Creed összecsapása a filmtörténelem egyik legemlékezetesebb bunyója, és még ma is ugyanolyan hatásos, mint 45 évvel ezelőtt. Rocky, ez az egyszerű, nem valami eszes, de annál jólelkűbb philadelphiai srác megkapva élete lehetőségét csak állva akar maradni a világbajnok ellen.

Sikerül neki, de amíg felcsendül az utolsó gongütés, embertelen pofonokat kell kiállnia, bár ő sem fogja vissza magát.

A Birodalom visszavág

A Csillagok háborújában Obi-wan Kenobi csapott össze Darth Vaderrel, de párharcuk eléggé kispályás volt: egymásnak ütögették a fénykardjukat, aztán az öreg Jedi mester meghalt. A Birodalom visszavágban azonban megdolgoztak a pénzükért a harcjelenet koreográfusai: Luke és Vader párbaja virtuóz, tapintani lehet a feszültséget.

A klasszikus trilógia legjobb fénykardpárbaja!

 

Kingsman

Itt aztán van minden, mint a búcsúban: ebben az őrülten dinamikus jelenetben Samuel L. Jackson gonosz mesterkedése folytán

Colin Firth lemészárol egy egész templomnyi embert.

Pisztoly, kés, balta, öngyújtó – a brit kém nem válogat az eszközökben, sőt, még a berendezés is remek fegyvernek bizonyul.

Harcosok klubja

Szomorú lett volna, ha David Fincher klasszikusában csak úgy ímmel-ámmal ütik egymást a Harcosok klubjának tagjai. De itt

teljesen átélhető, ahogy törik a csont, szakad a bőr és fröcsög a vér.


(via Listverse)

 

A PORT.hu zenés műsorának vendégét legtöbben onnan ismerhetik, hogy szinte állandóan síkideg, csak ő nem alakul át tomboló zöld szörnyeteggé, mint Bruce Banner. Turai Barna sokat köszönhet ennek az oldalának, emiatt kaphatnak nagyobb teret komolyabb projektjei is.