Olyan konteó kering a Csillagok közöttről, hogy el se hiszed!

10 éve mutatták be Christopher Nolan kultikus sci-fijét, amit azóta is újra és újra megnéznek a rajongók, hátha megértik a rejtett összefüggéseket, amire a rendező szerintük célzott.

2014-ben mutatták be Christopher Nolan Csillagok között című sci-fijét, amelynek a máig tartó népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy idén újra műsorra tűzik az amerikai IMAX-mozik. A közelgő 10. évfordulós premier hatására a rajongók még a korábbiaknál is őrültebb konteókat kezdtek el gyártani a film csavaros, kvantumfizikai elemeket sem nélkülöző történetével kapcsolatban. Az egyik ilyen nagy megfejtést nemrégiben egy StarkVerse nevű TikTok-felhasználó is visszahozta a köztudatba:

az ő elmélete szerint ugyanis Matthew McConaughey karaktere, Cooper kezdettől fogva halott volt a filmben.

Forrás: InterCom

 

StarkVerse elmélete azon alapul, hogy újra megnézte a filmet, és kiszúrta, hogy néhány felvételt kétszer használtak fel.

 

@stark_verse I noticed Interstellars „mistake“ and I can’t unsee it… Was this intentional or not?? #interstellar #christophernolan #movies #filmtok #fyp #foryou ♬ original sound - StarkVerse

 

Cooper gépét például először a történet elején, egy balesettel végződő álomjelenet során látjuk, de később is felbukkan ugyanez a kép, amikor az űrhajósok Miller bolygóján járnak. A felvételek újrafelhasználása természetesen nem olyan ritka dolog a filmekben, Christopher Nolan azonban hírhedten aprólékos rendező, aligha használná fel kétszer ugyanazt a felvételt nyomós ok nélkül. Mindezzel azonban az a probléma, hogy ha Cooper valóban az elejétől kezdve halott lenne, akkor a film cselekményéről a következőket kellene feltételeznünk:

  • A féreglyukas jelenet nem más, mint Cooper útja a túlvilágra (vagy legalábbis valamiféle purgatóriumban való átmeneti utazás).
  • A lányával, Murphy-vel és az összes többi fontos szereplővel való interakció Cooper képzeletének a szüleménye, mindegyik pszeudo-spirituális találkozás volt.
  • A filmvégi találkozásjelenet metafizikai szimbolizmus, ami Cooper önmagának való megbocsátását jelenti, hogy végre békében átkelhessen a túlvilágra.

A videójában StarkVerse rengeteg közvetett bizonyítékot szolgáltat a magyarázatához, és nagyon meggyőző módon mutatja be azt. Ezzel csak egy a gond: túl sok „mi van, ha” lehetőségre kell támaszkodni ahhoz, hogy ez az elmélet megalapozott legyen, és ne egy tákolmány.

Forrás: InterCom

 

Annak ellenére, hogy a mai napig óriási érdeklődés övezi a Csillagok közöttet, a rajongók folyamatos követelései ellenére sem tűnik valószínűnek, hogy valaha is lesz folytatása a filmnek. Christopher Nolan és a Warner Bros. útjai ugyanis egyelőre elváltak, mert a rendező sokkal inkább eredeti projektekkel szeretne foglalkozni a jövőben, és nem a 10 évvel ezelőtti sci-fi remekműve folytatásával.

(via Movieweb)