Összecsapnak a Marvel szuperhősei

A The Current War előzetesében Benedict Cumberbatch és Nicholas Hoult feszül egymásnak. A cserepadon pedig ott figyel Tom Holland is.

A Martin Scorsese executive produceri felügyelete mellett készült alkotást annak idején Feszültség címmel a magyar mozik is bemutatták volna, de közbejött a 2017 októberi Weinstein-botrány (a filmet ugyanis a kegyvesztett producer cége gyártotta és forgalmazta volna, de így gazdátlanul maradt), ráadásul a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon – a kevés helyek egyikén, ahol látni lehetett – sem szerették a kritikusok.

Most azonban a nemrég alapított 101 Studios felkarolta a projektet, és október 4-én bemutatják az amerikai mozik (a magyar premierről egyelőre nincs hír). A kedvezőtlen első kritikák ellenére valószínűleg jó döntés volt a részükről, hiszen a The Current Warban olyan sztárok szerepelnek, mint Benedict Cumberbatch, Nicholas Hoult, Tom Holland (vicces, hogy ők hárman mind játszottak Marvel képregény alapján készült adaptációban: Cumberbatch volt Doctor Strange, Hoult Bestia az X-Men filmekben, Holland pedig Pókember), Michael Shannon és Katherine Waterston.

Az Alfonso Gomez-Rejon (Én, Earl és a csaj, aki meg fog halni) rendezésében készült film azt a valós esetet dolgozza fel, amikor a XIX. században valódi háború dúlt az olyan zseniális feltalálók között, mint Thomas Edison és Nikola Tesla. Az „áramok csatájának” is nevezett versenyben ugyanis a tét nem kisebb, mint hogy kinek az elektromosáram-technológiájával világítják be Amerikát (majd a világot). Az elején még Edison (Cumberbatch) áll nyerésre, később azonban egy tehetséges üzletember (Shannon) felkarolja Teslát (Hoult)…

A sztori ugyan elsőre nem tűnik túl izgalmasnak, de a most nyilvánosságra hozott előzetes alapján borítékolható, hogy a színészek nagyszerűen játszanak benne, az alkotók pedig mindent megtettek, hogy annak ellenére, hogy ma már tudjuk, hogy az Edison által feltalált egyenáram vagy a Tesla által bevezetett váltóáram lett a nyerő, minél drámaibbnak és hatásosabbnak tűnjön a küzdelem.


(via Variety)