Ősszel végre tényleg elstartol az Avatar 2 forgatása

Az Avatar 2 talán már 2018-ban mozikba kerül, aztán kap még három folytatást is. Sőt, jön egy videojáték is az Ubisofttól.

James Cameron augusztus 15-én végre elkezdi forgatni az Avatar 2-t a kaliforniai Manhattan Beach-en, írja az Idependent. Sőt, a Ubisoft The Division című videojátékának motorjával egy Avatar-játék is készül.

Cameron persze már 2010-ben is azt tervezgette, hogy 2011-ben elkezdi az Avarat 2 forgatását. Aztán évről évre bejelentette, hogy a forgatás csúszni fog, és inkább lement egy minitengeralattjáróval a Mariana-árokba. Most viszont nagy kérdés, hogy majdnem 10 évvel az első Avatar óta, amikor minden hónapra jut egy látványos blockbuster és minden évben kijön egy új Star Wars-film, érdekel-e még bárkit is a na'viknak nevezett, kék űrindiánok világa.

James Cameron a csúszást azzal magyarázta korábban, hogy az elmúlt két évben egyáltalán nem volt kedve forgatókönyvet írni és az Avatar világával foglalkozni - most viszont hirtelen négy folytatást is akar a 2,7 milliárdos bevételével máig rekorder kasszasikeréhez. Nekem mondjuk bejött a film, kíváncsian várom az Avatar 2-3-4-5-öt is, és persze a Terminator 6-ot is, amit állítólag maga Cameron akar megcsinálni, hogy végre visszakapja a mára kissé megkopott Halálosztó-franchise is a régi fényét.