Összemosódik a tévé és a valóság ebben a tébolyodott horrorfilmben - ELŐZETES

Az I Saw the TV Glow (’Láttam a tévét ragyogni’) egy szokatlan történet a tévés sorozatok hatásáról.

Jane Schoenbrun új horrorfilmjében Owen (Justice Smith) barátságot köt idősebb iskolatársával, Maddyvel (Brigette Lundy-Paine), aki megmutatja neki a The Pink Opaque (’A rózsaszín homály’) című tévésorozatot, ami elmondása szerint két tinilányról, Taráról (Lindsay Jordan) és Isabeláról (Helena Howard) szól, akik közt pszichés kapcsolat van, és együtt indulnak harcba egy új szörny ellen. Bár a sorozat egyfajta menekülés számukra a kamaszkor és a világ nehézségei elől,

lassan a The Pink Opaque miliője kezd összemosódni a valósággal.

Owen eleinte tudomást sem vesz róla, de amikor Maddy eltűnik, és a sorozatot is megszüntetik, kénytelen szembenézni az összemosódott univerzumokkal.

„Mindnyájan önmagunk vagyunk, de a körülöttünk lévő láthatatlan jelek is befolyásolnak bennünket” - mondta Schoenbrun egy interjúban a filmről.

„Legalábbis úgy gondolom, hogy amikor gyerekkorunkban a tévén keresztül más világokat pillantottunk meg, az valamiféle varázslatot, vagy lehetőséget jelzett, ami el volt rejtve annak a normális világnak a peremén, amiben felnőttem, és ami valamiféle ígéretet tett számomra. És nem hiszem, hogy ez valami olyasmi, amit csak a queer transz emberek éltek át.”
Az I Saw the TV Glow május 3-án érkezik az amerikai mozikba.

(via The Hollywood Reporter)