Pánikrohamot kapott a bíróságon egy Weinsteint nemi erőszakkal vádoló tanú

A szexragadozó producer New York-i tárgyalásán sor került a vád legellentmondásosabb figurájának meghallgatására.

Jessica Mann fodrász és színészaspiráns két rendbeli nemi erőszakkal és számtalan szexuális támadással vádolja Harvey Weinsteint, akivel egy Los Angeles-i partin ismerkedett meg, majd annak reményében adta meg neki a telefonszámát, hogy főszerepet kaphat a filmjeiben. Mannt több mint öt órán át izzasztotta Weinstein védőügyvédje, miközben a nő többször időt kért, elsírta magát, rosszullétre hivatkozott, végül a hétfői tárgyalást hamarabb be is rekesztették, mert azt állította, pánikrohama van, és nem tudja folytatni a vallomástételt.

Mann szerepe azért olyan ellentmondásos a tárgyaláson, mert – ahogy arra Weinstein ügyvédje felhívta a figyelmet – négy éven át állt kapcsolatban a szexragadozó producerrel, akivel még akkor sem szakította meg a kapcsolatot, amikor az szexuálisan bántalmazta, sőt köszönő e-maileket írt neki, és kvázi egy hagyományos férfi-nő kapcsolatot tartott fenn vele, amit eltitkolt saját barátja elől. A védelem álláspontja szerint a nő kihasználta Weinsteint.

Jessica Mann (középen) érkezik a tárgyalásra. Forrás: David Dee Delgado / Getty Images

 

Mann azzal érvelt, hogy a saját védelme érdekében tartotta a kapcsolatot a férfival, és hogy attól félt, ha szakít vele, a producer ártani fog neki és bántani fogja az apját. A nő részletesen beszélt az ellene elkövetett szexuális támadásokról is: szemléletesen idézte fel például, hogy Weinstein egy alkalommal a zuhanyzóban megkérdezte tőle, hogy kapott-e már aranyesőt, majd lepisilte, amit a nő sokkolónak és undorítónak talált, és megpróbált a sarokba húzódni és elfordulni előle.

Jessica Mann saját állítása szerint egyébként vallásos nevelésben részesült, és szexuálisan teljesen tapasztalatlan volt, amikor megismerkedett Weinsteinnel. A sérelmére elkövetett nemi erőszakokra 2013 folyamán került sor, de Mann több esetben nem tudott pontos dátumot kötni az általa elmesélt eseményekhez. A nő azt vallotta, azért tartott fenn konszenzuális kapcsolatot a producerrel, hogy ne kelljen egy nemi erőszak áldozatának éreznie magát. Részletesen mesélt ezenkívül Weinstein nemi szervéről is, ami szerinte deformált, és a férfi úgy néz ki, mintha nem lennének heréi, ellenben lenne vaginája, mintha interszexuális lenne.


(via Variety)