Para előzetest kapott az Az filmváltozata

Stephen King klasszikusában aranyos gyerekszereplők másznak a csatornába, legyőzni a gonosz horrorbohócot.

Nekem személy szerint nagy kedvencem Stephen King Az című regénye, és az abból készített kétrészes minisorozat. Kingnek most megint nagy divatja lett, nem csoda, hogy az Azból is remake készül a Warner stúdiónál, ráadásul pont a Stranger Things ünnepelt tinisztárjával, Finn Wolfharddal a főszerepben.

Forrás: Warner Bros. Pictures

 A remake első látásra szinte kockáról kockára ugyanaz, mint az 1990-es verzió. Egy csapat gyerek King kitalált kisvárosában, Derryben azzal szembesül, hogy sorra tűnnek el a fiatalok a környezetükből, és ez valószínűleg összefügg a korábbi eltűnésekkel. Nyomozásuk során rájönnek, hogy egy csatornalakó, gyilkos bohóc képében materializálódó, nem evilági iszonyat szedi áldozatait Derryben már hosszú évtizedek óta, és akit meg kell állítani, mielőtt újabb eltűnések és gyilkosságok történnek. Íme a legújabb, hangulatos előzetes:

Az új verzió egyébként több szempontból is más lesz, mint a korábbi. A régi verzióban például nem voltak ekkora sziklák a Derry melletti folyó partján, mint most,  és nem diafilmeket, hanem egy fényképalbumot nézegetnek a gyerekek, amikor szóba kerültek az évtizedekkel korábbi halálesetek. Az eredeti regénnyel és a minisorozattal ellentétben ráadásul az új verzió csak a tinédzser szereplőkre koncentrál: kimarad, hogy a felnőtt énjüknek később újból szembe kellett nézni a Derryt rettegésben tartó, földön túli iszonyattal. Persze a 2017. szeptember 8-i premier után már sokkal okosabbak leszünk azzal kapcsolatban, mennyire követi az új Az a régi verziót.