Pénteken (eddig) három újabb zaklatás ügy került napvilágra

Már a Törtetők sztárjáról és a Reklámőrültek produceréről is kiderült, hogy zaklathattak másokat. Jason Bateman feleségét André Balazs hotelcézár fogdosta.

Tényleg nem múlhat el egy újabb nap, hogy ne esnének ki csontvázak a szekrényből Hollywoodban: pénteken is attól hangos az amerikai filmes és tévés szaksajtó, hogy ki mindenkiről derült még ki egy-egy korábbi zaklatási ügy.

  • Jeremy Piven, a Törtetők sztárja 14 évvel ezelőtt követett el szexuális zaklatást Tiffany Bacon Scourbyvel szemben: egy New York-i hotelben megbeszélt szakmai meeting közepén leteperte őt, és elkezdte hozzá dörzsölni az ágyékát. A színész képviselője kategorikusan tagadja a vádakat, és hazugságnak nevezte Scourby történetét. Pivent nem sokkal korábban Ariane Bellamar valóságshow-szereplő és Playmate valamint a Vámpírnaplók és a Smallville tévésorozatok sztárja,  Cassidy Freeman is szexuális zaklatással vádolta. (via Digital Spy)
  • Matthew Weinert, a Mad Men - Reklámőrültek Emmy-díjas kreátorát a tévésorozat szintén Emmy-díjas társforgatókönyvírója, Kater Gordon (aki korábban pont a producer íróasszisztense volt) vádolta meg azzal, hogy szexuálisan zaklatta: a 2. évad írása közben, egy késő éjszakába nyúló forgatókönyvírói megbeszélésen a producer egyértelmű utalásokat tett arra, hogy meztelenül akarja látni az írónőt. Kater Gordon ezt elutasította – nem is dolgozott utána több epizódon, lényegében kirúgták a stábból, az Emmy-díja ellenére. Matthew Weiner tagadja a vádakat, sőt, a szóvivője azt bizonygatja, hogy Weinernél teljesen természetes volt eddig, hogy késő éjszakába nyúló, maratoni, 8-10 munkaórás forgatókönyvírói meetingekkel dolgoznak, több női íróval, akik közül egy sem tett még panaszt a producerre. (via Digital Spy)
  • André Balazst, a magyar bevándorlóktól származó, amerikai hoteltulajdonost (Uma Thurman egykori vőlegényét) Jason Bateman felesége, a szintén színész Amanda Anka vádolja szexuális zaklatással. Az eset még 2014-ben történt, a Förtelmes főnökök 2 bemutatója utáni ünneplésen történt, a londoni Chiltern Firehouse hotelben, ahol olyan illusztris vendégek buliztak együtt a film stábjából, mint Jennifer Aniston, Jason Sudeikis és Charlie Day. Balazs a bulizó társaság számára felajánlott egy emeleti szobát, ahonnan állítása szerint sokkal szebb kilátás nyílt a városra – de csak egy tűzlétrán keresztül lehetett megközelíteni. Amanda Ankán egy szűk bőrcucc volt, ezért hezitált, hogy felmenjen-e, André Balazs azonban erősködött, hogy menjen csak – majd amikor a színésznő mászni kezdett, a szállodatulajdonos fogdosni kezdte, sőt, a lába közé is benyúlt. Bár sok szállodaipari dolgozó André Balazs védelmére kelt azzal, hogy a hotelcézár mindig, minden helyzetben illedelmes és visszafogott, több egykori szállodai alkalmazott is arról számolt be, hogy ennek pont az ellenkezője igaz. Egy névtelenséget kérő volt alkalmazottja arról számolt be, alig tudott elmenekülni, amikor a liftben nekitámadt, és csókolgatni kezdte. Egy Sarah nevű korábbi alkalmazottját állítólag szexuálisan zaklatta a '90-es években: egy közös vacsora után nekinyomta a falnak, befogta a száját, és bedugta az ujjait a nő vaginájába. Egy 26 éves, a médiában vezető pozícióban dolgozó nő is arról panaszkodott, hogy André Balazs a hotelében tartott partyn ismeretlenül odament hozzá, és az ágyékánál kezdte el tapogatni. (via Entertainment Weekly)
Amanda Anka és Jason Bateman (fotó: Axelle/Bauer-Griffin / Contributor / Getty Images)