Perelik a perverz bábokat

Nem tetszenek a Szezám utca alkotóinak a tabuk nélkül mocskolódó figurák Melissa McCarthy új filmjében.

Nemrégiben mi is kiraktuk a The Happytime Murders című, rendkívül viccesnek, ugyanakkor bizarrnak ígérkező alkotás előzetesét, amelyben annak lehetünk tanúi, hogy a Muppet show-ban látottakhoz hasonló bábfigurák mocskos szájjal káromkodnak, lelkesen drogoznak és hatalmasakat szexelnek.

A film sztorija szerint az emberek és a bábuk békében élnek egymás mellett, ám valaki egyszer csak elkezdi öldösni egy egykor népszerű bábsorozat szereplőit. Az ügyben a Melissa McCarthy által játszott rendőrnő egy kék bábbal karöltve kezd el nyomozni (mivel utóbbi funkciója szerint magánnyomozó), és eközben számos korhatáros kaland történik velük.

Az augusztusban érkező The Happytime Murderst Brian Henson, a The Muppet Show megalkotójaként ismert Jim Henson fia rendezte. Jim Henson részt vett annak idején a Szezám utca című 1969-ben indult gyereksorozat bábjainak fejlesztésében is, így a Sesame Street és a Muppet show bábjai, illetve az új film ordenáré és erőszakos figurái meglehetős hasonlóságot mutatnak.

Mindez pedig nem igazán tetszik a Szezám utcai alkotóinak, akik ezzel a lendülettel be is perelték a The Happytime Murderst forgalmazó STX Productionst, amiért megpróbálják úgy beállítani, mintha a filmnek köze lenne a gyereksorozathoz, és ezzel lejáratják őket. A bábok közt fennálló alapvető hasonlóság mellett ugyanis a The Happytime Murders közösségi médiás kampányában a „No Sesame. All Street” („Semmi Szezám. Csak az utca”) szlogent helyezték el.

Forrás: YouTube / STX Productions

 

A The Happytime Murders frappáns válaszára persze nem kellett sokat várni. „Az STX-nek nagyon tetszett az ötlet, hogy együtt dolgozzon Brian Hensonnal és a Jim Henson Companyvel, hogy elmeséljük a Henson bábok eddig kiadatlan sztoriját arról, hogyan élik az életüket, amikor nem gyerekek előtt szerepelnek.

Miközben nagyon csalódottak vagyunk, hogy a Sesame Street nem vett részt ebben a mókában, jogilag teljesen biztosak vagyunk az igazunkban”

– olvasható a film egyik karaktere, egy Fred nevű ügyvéd nevében közzétett nyilatkozatban. Eközben persze a Szezám utcások is biztosak a maguk igazában, így esküdtszéki tárgyalást, bírság kiszabását és kártérítést követelnek a bírósághoz eljuttatott kérvényükben.


(via The Guardian)