Peter Dinklage-nek a Trónok harca után is lesz munkája

És úgy tűnik, marad a félelmetes fantasynál.

A Variety értesülései szerint Dinklage a Sony produkciójában vesz részt: a klasszikus tündérmese feldolgozásában ő formálhatja meg a rémséges Rumpelstiltskint, a gonosz törpét. A hírek szerint a színész nemcsak sztárja, hanem producere is lesz a projektnek. Bennfentesek viszont úgy tudják, a forgatókönyvet még javában fejlesztik, így vélhetően nem ez lesz Dinklage következő munkája a Trónok harca után.

Forrás: C Flanigan / FilmMagic / Getty Images

 

A Grimm testvérek meséjéből ismert Rumpelstiltskin (a borzalmas törpe, aki csapdát állít egy fiatal lánynak, és csak akkor kíméli meg gyermeke életét, ha az kitalálja a nevét) a filmeknek is népszerű figurájává vált: az ABC régóta futó sorozatában, az Egyszer volt, hol nem voltban Robert Carlyle formálta meg a karaktert, akivel a középpontban előtte, 1995-ben horrorkomédia készült Démonpofa címmel – ennek a modern időkbe tették át a cselekményét.

Dinklage a Trónok harcában. Forrás: HBO

 

Azt még nem tudni, a Dinklage-féle projekt modern feldolgozás lesz-e, vagy esetleg kosztümös fantasy. Amíg ez kiderül, a rajongók a Trónok harca 2019 első felében érkező záró évada mellett is számos alkotásban láthatják a színészt: például az HBO My Dinner with Hervé című életrajzi filmjében, Jamie Dornan oldalán, egy Mad Max-szerű sci-fiben, az I Think We're Alone Now-ban, egy O’Lucky Day című fekete komédiában és Brad Anderson (A gépész) The Dwarfjában.


(via Variety)