R-kategóriás lesz Tarantino Star Trek-mozifilmje – ha végre egyszer elkészül

A rendező már majdnem kész a forgatókönyvvel, de most még nagyon lefoglalja a Volt egyszer egy Hollywood promóciója.

Bár jelenleg Quentin Tarantino épp a legújabb filmjét, a Cannes-ban debütáló Volt egyszer egy Hollywood nemzetközi promóciójával és bemutatóival van elfoglalva (és már hírbe hozták a Django-Zorro crossoverrel is!), azért nem feledkezett meg az évek óta tolódó szerelemprojektjéről, a saját Star Trek-filmről sem. Legalábbis az Empire magazinnak adott interjújában azt mondta, a film már egyáltalán nem csak tervezési szakaszban van, majdnem kész van a forgatókönyvvel:

Még be kell valahogy ütemeznem, mert jelenleg nagyon elfoglalt vagyok. R-besorolású mozifilm lesz. Ha egyszer megcsinálom, biztosan R-kategóriát fog kapni!

Korábban már az új Star Trek-filmek sztárjai, a Spockot alakító Zachary Quinto és McCoy, azaz Karl Urban is jelezték: alig várják, hogy kiderüljön, milyen korhatáros jeleneteket akar belerakni Tarantino a leginkább családbarát, szórakoztatva tanító sci-fi zsánerbe. Karl Urban például legutóbb egy Trekkie-fesztiválon viccelődött azzal, hogy ha az R-kategóriás új filmben valakit esetleg kiszippant a vákuum az űrbe, akkor most talán tényleg láthatjuk majd, ahogy szétrepednek a belső szervei. Más rajongók inkább Tarantino jellegzetes, B-kategóriás filmeken edződött, akciókrimis rendezési stílusát házasították össze a Star Trekkel, olyan zseniális paródiavideókban, mint például ez itt:

(via Uproxx)