Rachel Weisz szerint nem jó ötlet egy női James Bond

A színésznő szerint a nőknek meg kell kapniuk saját történeteiket.

És az egyáltalán nem James Bond karakterén át vezet. Mint azt mi is megírtuk, Idris Elba a Sundance Filmfesztiválon egy sajtótájékoztatón azt mondta, hogy szerinte eljött az idő egy női James Bondra, aki egészen más karakter lenne, mint azt egy férfi Bondtól megszokhattuk.

Rachel Weisz, a magyar származású színésznő viszont nem látja értelmét egy női Bondnak. A The Telegraph-nak nyilatkozva kifejtette, hogy a nőknek nagy ívben el kellene kerülniük a 007-es szerepét, amivel saját történeteiknek és karaktereiknek "tesznek szívességet".

„(Ian Fleming, James Bond kitalálója – a szerk.) rengeteg időt szentelt ennek a különleges karakternek a megírására, aki egy különleges férfi, és egyedi módon viszonyul a nőkhöz... Miért nem alkotjuk meg a saját történeteinket ahelyett, hogy már egy létező karakter bőrébe bújnánk, és ezzel összehasonlítanának az eddigi összes férfi előddel? A nők lenyűgözőek és érdekesek, meg kell kapniuk a saját történeteiket.”

A kijelentésnek külön súlyt ad, hogy Rachel Weisz annak a Daniel Craignek felesége, aki a Casino Royal, a Skyfall és a 007 Spectre - A Fantom visszatér Bond-filmekben alakította a 007-es ügynököt.

via DigitalSpy