Rekordot döntött A hihetetlen család 2. – Jöhet a harmadik rész?

Nyitó napján és nyitó hétvégéjén is a várakozásokon felül teljesített a tizennégy éve várt animációsfilm-folytatás.

A Disney–Pixar produkciója becslések szerint 180 millió dollárt szedett össze az elmúlt hétvégén Észak-Amerika mozijaiban, amivel nemcsak az animációs filmek rekordját döntötte meg, de bekerült minden idők legjobb nyitásainak TOP10-ébe is.

Az animációs film által hozott legjobb nyitó hétvégét két évvel ezelőtt 135 millió dollárral a Szenilla nyomában állította be – ezt most A hihetetlen család 2. bőven felülmúlta. 180 milliós bevétele pedig arra is elég volt, hogy minden idők nyolcadik legjobb nyitását produkálja, lekörözve ezzel például a nyitó hétvégéjén szintén 2016-ban 179,1 milliót elért Amerika Kapitány: Polgárháborút.

Mivel tavaly A szépség és a szörnyeteg című Disney-film hasonló összeggel (egészen pontosan 174,7 millió dollárral) kezdett, és végül a teljes hazai bevétele 500 millió fölé kúszott, legalább ilyen jó összbevételt várnak A hihetetlen család 2-től is. Az animációsfilm-folytatás egyébként a nemzetközi piacon is szépen termelt, így nemzetközi bevétele eddig összesen 231,5 millió dollár (és több helyen még be sem mutatták).

A hihetetlen család 2. egyébként hazájában már nyitó napi hozamával is rekordot döntött: 18,5 milliójával az animációs filmek körében kétszeresen múlta felül az addigi rekorder Szenilla nyomábant (9,2 millió dollár). Nem is csoda, hogy az alkotók máris a folytatáson gondolkodnak. Brad Bird rendező szerint például van esély a harmadik filmre, annál is inkább, mert számos ötlet maradt ki a most bemutatott második részből.

„Velünk is az volt, mint abban az I Love Lucy-epizódban, amikor a főhős az egyik édesség után a másikig kapkod a csokigyár futószalagja mellett. Egy évet vettek el ugyanis a beosztásunkból (hogy A hihetetlen család 2. premierje ne legyen túl közel a 2019 nyarán érkező Toy Story 4-éhez, amitől szintén nagyon sokat vár a stúdió – a szerk.), így azt az ötletet, ami nem működött azonnal, elvetettük, és továbbléptünk egy következőre. Egy egész rakás ilyen ötlet gyűlt össze, kész karakterek például, amik mind nagyon jók és viccesek.

Szóval ha esetleg lesz még egy Hihetetlen-film, vagy valami hasonló, már egy csomó ötletünk készen áll hozzá”

– nyilatkozta Bird.


(via Uproxx, Box Office Mojo)