Rendező nélkül maradt a Halálos iramban 10.

A franchise számos epizódjának atyja, Justin Lin kevesebb mint egy héttel a forgatás kezdete után távozott a produkcióból.

Justin Lin, a Halálos iramban-filmek veterán rendezője kevesebb mint egy héttel a forgatás kezdete után távozott a Halálos iramban 10. direktori székéből. A döntés azért is furcsa, mert pont Lin volt az, aki a 2006-os Halálos iramban: Tokiói hajsza levezénylését követően megrendezte a franchise Halálos iram című negyedik részét, majd az Ötödik sebességet, a Halálos iramban 6-ot, tavaly pedig a Halálos iramban 9-et.

Vin Diesel és Justin Lin. Forrás: Paul Archuleta / FilmMagic / Getty Images.


Kedden azonban Lin kiadott egy közleményt, amit a franchise hivatalos Twitter-oldalán osztott meg:

A Universal támogatásával meghoztam azt a nehéz döntést, miszerint visszalépek a Halálos iramban 10 rendezői posztjáról, de producerként továbbra is a projektnél maradok.

Tíz év és öt film alatt a legjobb színészekkel dolgozhattunk, ezenkívül a legjobb kaszkadőrmutatványokat és a legjobb autós üldözéseket forgathattuk le. Ázsiai bevándorlók gyermekeként külön büszke vagyok arra, hogy segíthettem a filmtörténelem legváltozatosabb franchise-ának felépítésében. Örökké hálás leszek a csodálatos stábnak és a stúdiónak a támogatásukért, valamint azért, hogy befogadtak a Halálos iramban-családba.


A hírek szerint

a forgatás most egy rövid időre leáll,

amíg meg nem találják Justin Lin utódját. A tizedik rész elvileg 2023. május 19-én kerül a mozikba.

Nem ez egyébként az első olyan eset a franchise történetében, hogy egy váratlan távozás miatt kell szomorkodniuk a Halálos iramban-rajongóknak. Mint ismeretes, évekkel ezelőtt a két főszereplő, Vin Diesel és Dwayne Johnson viszálya annyira elmérgesedett, hogy a Szikla Jason Stathammel együtt távozott a produkcióból a Halálos iramban: Hobbs & Shaw címen futó spin offba, ami továbbvitte a karaktereik történetét. Ám amikor Diesel végül békejobbot nyújtott Johnsonnak, hogy térjen vissza mégis inkább a fősodorba, az egykori pankrátor visszautasította az ajánlatát, és maradt a saját spinoffnál.

(via Uproxx & Deadline)