Rendezők, akik saját gyerekeiket is szerepeltették

Sőt, Christopher Nolan rendre a gyerekei nevével leplezi a filmjeit, nehogy idő előtt kiszivárogjon, min dolgozik épp.

Christopher Nolan

Ha valamelyik filmjében az egyik főszereplő gyerekkori énjét látjuk, akkor szinte biztosra vehető, hogy Christopher Nolan valamelyik gyerekét látjuk, de egyéb jelenetekben is szívesen szerepelteti csemetéit.  Magnus nevű fia (nagyon vagány név!) az Eredetben Leonardo DiCaprio karakterének fiát, míg a másik fiú, Oliver, a Tökéletes trükkben a gyerek Alfred Bordent(Christian Bale) alakította. Harmadik fiát, Rory-t és Flora lányát pedig aprócska szerepekben alkalmazta a A sötét lovag - Felemelkedésben és a Csillagok közöttben. 

A rendező a gyerekei nevét használja továbbá filmjei munkacímében is, hogy megvédje azokat az online kalózoktól: A sötét lovag - Felemelkedés Magnus Rex, a Csillagok között Flora's Letter (Flora levele), A sötét lovag pedig Rory's First Kiss (Rory első csókja) néven futott.

 

Ron Howard

A Solo kapcsán mi is rendszeresen írtunk a rendezőről, akit (állítolagos) tűzoltóként szerződtettek a kirúgott Phil Lord és Chris  Miller után. Howardnak ugyan nincs felismerhető stílusa, tisztes hollywoodi iparos, de számos kiváló filmet rendezett, és lányát, a mára saját jogán is ismert színésznővé vált Bryce Dallas Howardot (Pókember 3., A falu, Lány a vízben, Jurassic World és folytatása) korábban rendszeresen beletette többek közt az Apollo 13-ba, a Grincsbe és az Egy csodálatos elmébe.

 

Kevin Smith

Az egykor szebb napokat látott Smithről menet közben kiderült, hogy pocsék rendező, így kultstátusza jócskán megkopott. Munkásságának legalja a Robert Rodriguez Cápasrác és Lávalányának szintjét hozó Yoga Hosers: a náci kolbászok ellen harcoló tinilányok története rettenetes kritikákat kapott, az imdb-n jó kilencezer szavazattal jelenleg 4,3 ponton áll, és ugyan a Port.hu-n eddig csak ketten értékelték, de az 1,5-ös átlag elég sokatmondó. A horrorvígjáték egyik főszereplője Smith lánya, a nem túl tehetséges Harley Quinn Smith (az apuka képregényrajongása elég egyértelmű), míg a másik Vanessa Paradis és Johnny Depp idősebb gyereke, Lily-Rose Depp. Smith már korábban is szerepeltette Harley Quinnt: feltűnt a Jay és Néma Bob visszavágban, az Apja lányában, az Agyarban, sőt, az egyik általa rendezett Supergirl epizódban is.

 

Francis Ford Coppola

A Keresztapa ellentmondásos megítélésű, kései harmadik részében Sofia Coppola Mary-t, Michael Corleone tragikus sorsú lányát alakította. Színészként sajnos nem sikerült megbírkózni a feladattal, a trilógia valószínűleg egyetlen tiszta szívű karaktere egyszerűen tenyérbemászó - annak idején csak úgy záporoztak a szélsőségesen rossz kritikák. Sofia szerencsére később megtalálta a helyét, kiváló rendező lett és az Elveszett jelentésért három Oscar-díjat is hazavihetett: rendezőként és forgatókönyvíróként, illetve a legjobb film kategóriában is nyert.

(Forrás: Looper)