Rick Moranis is visszatér az új Drágám, a kölykök összementek! kedvéért

A színész 1997 óta nem állt kamerák elé – most egykori legendás szerepét fogja újra eljátszani: a szórakozott professzort, Wayne Szalinskit, aki véletlenül lekicsinyítette a gyerekeit.

Az 1989-es Drágám, a kölykök összementek! után 1992-ben kijött a Drágám, a kölyök marha nagy lett! (amiben a Moranis által alakított karakter értelemszerűen óriásira növeszti az egyik gyerekét), majd 1997-ben a Drágám, most mi mentünk össze! (amiben saját magát és feleségét kicsinyíti le) – utóbbi filmben játszott utoljára filmszerepet a sztár, azóta csak szinkronmunkákat vállal.

Ahogy arról már beszámoltunk, az új, Shrunk című filmben Josh Gad játssza Szalinski fiát, Adamet, akiből szintén tudós lett – és aki szintén lekicsinyíti a gyerekeit. A friss scriptet a forgatókönyvíróként kezdőnek számító Todd Rosenberg írta, a rendezői székbe viszont visszatér a Drágám, a kölykök összementek!-et jegyző Joe Johnston.

Rick Moranis és Marcia Strassman a Drágám, a kölykök összementek!-ben. Forrás: port

 

Moranis és Gad mellett (őt egyébként korábban a Vágyak szerelmeseiben és a Bérhaverokban láthattuk) a többi szereplő kiléte még nem ismert, és a forgatás is csak előkészületi fázisban jár, így ennél többet még nem tudni róla. Annyi viszont biztos, hogy Rick Moranis visszatérésének nagyon örülnek a rajongók.

A színész a Drágám, a kölykök összementek! filmeken kívül olyan népszerű nyolcvanas-kilencvenes évekbeli vígjátékokban játszott, mint a Szellemirtók, a Rémségek kicsiny boltja, az Űrgolyhók, a Szellemirtók 2., a Vásott szülők, a Lökött örökösök vagy a Kölcsönkinyír visszajár. A sztár 1997-ben azért vonult vissza, mert rákban elhunyt a felesége, és ő úgy döntött, gyermekei felnevelésének szenteli magát.


(via Variety)