Robert Pattinson a legszebb férfi

Szerintünk is, de vajon még ki és milyen módszerrel jutott erre az eredményre? Annyit elárulunk, hogy tudományos alapokon nyugszik.

Azt, hogy ki a legszebb a világon, az ókori görögök által bevezetett, majd a reneszánsz korában újra felfedezett aranymetszés szabályával, az ún. Phi (fí) számmal számolták ki. Ez az arányszám mutatja meg egy személy arcának harmóniáját a szemek, a szemöldök, az orr, az ajak, az áll, az állkapocs és az arcélek ideális távolságát figyelembe véve. Ennek az eszménynek pedig a mai sztárok közül a legjobban a közelgő The Batman sztárja felel meg.

Egy londoni szépségcentrum, a Centre For Advanced Facial Cosmetic and Plastic Surgery orvosa, Julian De Silva munkája során gyakran használja ezt a technológiát, és most gondolt egyet, és végigfuttatta a tesztet a leghíresebb férfiak körében.

„Robert Pattinson lett az egyértelmű győztes, hiszen az arcának minden eleme megfelel a fizikai tökéletesség arányának”

– mondta De Silva, aki azt is elárulta, hogy a színész tökéletessége 100 százalékból 92,15.

Forrás: Stephane Cardinale / Corbis via Getty Images

 

Pattinson után a második helyet a Vaják sztárjának, Henry Cavillnek sikerült megszerezni, 91,64 százalékkal, majd olyan színészek következnek, mint Bradley Cooper (91,08 százalék), Brad Pitt (90,51), George Clooney, Hugh Jackman, David Beckham, Idris Elba, Kanye West és Ryan Gosling.

A számokat lefordítva egyébként a plasztikai sebész szerint Pattinson elsősorban szépen metszett állának köszönheti az első helyezést (de arcának minden egyes eleme tökéletes), míg Cavillt az ajkai, a homloka, illetve a száj, az orr és a szemei elhelyezkedésének ideális aránya emeli ki. Robert Pattinson minden bizonnyal klasszikus szépségének köszönheti szerepét a Twilight filmekben és az ebből fakadó tinibálvány státuszát – amiből azonban az utóbbi években nagyon erősen próbál kiszabadulni, olyan bizarr alkotásokkal, mint a Csillagok határán vagy A világítótorony.


(via Movieweb)