Robin Williams nagyon megváltozott az utolsó filmje forgatásán

10 éve halt meg a Jumanji és az Éjszaka a múzeumban-filmek sztárja.

10 évvel ezelőtt, 2014. augusztus 11-én hunyt el milliók kedvenc komikusa, Robin Williams. A halálának évfordulója valóságos szeretetáradatot váltott ki Hollywoodból. Különösen szomorú, hogy a sztár 63 évesen önkezével vetett véget az életének, miután egyre inkább azt érezte, hogy „már nem tudja, hogyan legyen vicces”.

Akkor tévesen Parkinson-kórral diagnosztizálták Williamst, de valójában a hasonló tüneteket produkáló Lewy-testes demenciában, egy gyógyíthatatlan agyi betegségben szenvedett, aminek a ténye csak a boncolása után derült ki.

Forrás: InterCom

 

A komikus utolsó napjait a Robin's Wish című dokumentumfilm is feldolgozta, amely többek között ezt a nehezen diagnosztizálható, és jelenleg sajnos egyáltalán nem is gyógyítható neurodegeneratív betegséget, és annak szervezetre gyakorolt hatásait is vizsgálta. A dokumentumfilmből kiderült, hogy Robin Williams egészségi állapota az Éjszaka a múzeumban – A fáraó titka forgatása közben romlott meg (a filmben ugyanúgy az Egyesült Államok 26. elnökét, Teddy Rooseveltet alakította, mint a korábbi részekben), pár hónappal a halála előtt. A 2014-es sikerfilm sminkese, Cheri Minns 2018-ban a The New York Postnak is elmondta Williamsről:

minden forgatási napját a karjaimban zokogva fejezte be, szörnyűnek nevezve az állapotát.

Hasonló viselkedésről számolt be a sztár özvegye, Susan Schneider Williams is a Robin's Wish című dokumentumfilmben:

A férjem tudtán kívül egy halálos betegséggel küzdött. Az agyának szinte minden régióját támadás érte, azt tapasztalta, hogy szétesik.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

(via The Independent)