Saját fia forgat filmet Bob Marley-ról

A Paramountnál készül életrajzi film a reggae királyáról, fia, Ziggy Marley részvételével.

A hatvanas években a The Wailers nevű együttes tagjaként indult, majd olyan albumaival és slágereivel, mint az Exodus, a One Love vagy a No Woman, No Cry, önálló karrierbe kezdő legendás énekesről rengeteg dokumentumfilmet mutattak már be, de eddig egyetlen mozifilm sem jutott el a megvalósításig.

Bob Marley 1978-ban egy chicagói koncertjén. Forrás: Pau Natkin / WireImage / Getty Images

 

Kerek tíz éve tervezik például a No Woman No Cry: My Life with Bob Marley című memoár vászonra vitelét, de még mindig nem készült el. Mivel a reggae legenda felesége, Rita Marley által papírra vetett önéletrajzi könyv megfilmesítési jogait annak idején a Weinstein Company vette meg, nem valószínű, hogy a közeljövőben megváltozna ez a helyzet. Létezett ezenkívül egy olyan meg nem valósult filmterv is, amelyben Lauryn Hill alakította volna Ritát, Marley egyik fia, Rohan pedig magát az énekest.

Ziggy Marley 2017-ben. Forrás: Jerritt Clark / Getty Images

 

Az új, még akár bemutatásra is esélyes életrajzi filmen most Marley másik fia, Ziggy kezdett el dolgozni a Paramountnál. Ziggy Marley – apjához hasonlóan – maga is Grammy-díjas zenész, akitől a film világa sem idegen: ő volt a producere, illetve executive producere több Bob Marley-koncertfilmnek és -dokumentumfilmnek is, ezenkívül színészként is voltak már apróbb szerepei (Bűbájos boszorkák, Cápamese, Hawaii Five-0). Így még az sem kizárt, hogy Rohannel ellentétben ő tényleg eljátszhatja a saját apját...


(via Consequence of Sound, Origo Filmklub)