Samuel L. Jackson tizenöt nyelven tanít káromkodni

Nemcsak a férfiasságát megvillantó Chris Evans talált szokatlan módot arra, hogy a közelgő elnökválasztáson való részvételre buzdítsa az amerikai lakosságot.

Azt már régóta tudjuk, hogy Samuel L. Jackson a legtöbb filmjében csodálatosan cifrán káromkodik – mondhatni, ez szinte már a védjegyévé vált (bár megdöbbentő módon egy közelmúltbeli felmérés eredményeként az jött ki, hogy nem ő a legmocskosabb szájú sztár: csupán a harmadik helyezett). Különleges képességét a színész most a közjó szolgálatába állítja.

Jackson azt ígéri, hogy amennyiben legalább 2500-an regisztrálnak a szavazás mellett kampányoló HeadCount honlapján, azaz kinyilvánítják, hogy részt vesznek a november 3-i elnökválasztásokon, megtanítja az érdeklődőket 15 különböző nyelven káromkodni. „Na ide hallgassatok: ha 2500-an klikkeltek a HeadCount oldalamra, és kinyilvánítjátok, hogy elmentek szavazni, megtanítalak titeket 15 különböző nyelven káromkodni!” – ígéri a színész a Twitter oldalára kirakott videóban.

Az nem világos, hogy amennyiben megvan a 2500 regisztráló, mindenki másnak is jár-e a káromkodós kurzus, vagy csak a 2500 leggyorsabbnak – de ez remélhetőleg hamarosan kiderül. A HeadCount egyébként lehetővé teszi a regisztrálók számára, hogy később online voksolhassanak, ellenőrizhessék a szavazati státuszukat, illetve tájékozódjanak arról, hogyan és hol lehet szavazni az USÁ-ban.

Samuel L. Jackson nem először fordítja jóra híres káromkodási képességét: a tavaszi karantén alatt vicces káromkodós verset szavalt arról, hogy mindenki maradjon otthon (a korábban szintén általa előadott Go The F*** To Sleep című mókás gyerekmese mintájára). De az Amazon virtuális asszisztenséhez, az Alexához is bevezettek egy olyan funkciót, ami lehetővé teszi, hogy a színész csak nekünk káromkodjon. Ami pedig a rendhagyó módon való kampányolást illeti, abból nemrégiben Chris Evans is kivette a részét: miután egy fatális véletlen miatt a fél világ meglátta a szerszámát, kirakott egy „na most végre figyeltek rám! akkor november 3-án irány szavazni!” tartalmú tweetet.


(via The Guardian)