Sharon Stone fizette ki Leonardo DiCaprio gázsiját

Ha a színésznő anno nem fizeti ki saját zsebből a kis Leo gázsiját a Gyorsabb a halálnál forgatásán, lehet, hogy később be se került volna a Titanic főszereplői közé.

Leonardo DiCaprio az E! News-nak nemrégiben elárulta, hogy igen sokszor megköszönte már Sharon Stonenak azt, hogy anno 1995-ben a színésznő saját zsebből fizette ki neki a gázsiját a Gyorsabb a halálnál forgatásán, mert a gyártó stúdió eredetileg nem volt hajlandó szerepet adni neki Sam Raimi westerfilmjében. DiCaprio akkoriban épp Oscar-jelölt volt a Gilbert Grape miatt, és Sharon Stone nagyon szeretett volna együtt dolgozni egy feltörekvő, fiatal sztárral (mint ahogy ahhoz is ragaszkodott, hogy DiCaprio mellett a Romper Stomperrel berobbanó Russel Crowe is szerepeljen a filmben, akármennyibe is kerül a stúdiónak a dolog).

 

Képek forrás: Aaron Rapoport/Corbis via Getty Images/Vinnie Zuffante/Getty Images

 

Di Caprio így emlékezett vissza a történtekre:

Azt mondta [Sharon Stone]: »Ez az a két színész az, akivel együtt akarok dolgozni.« Hihetetlen! Hatalmas bajnoka volt a mozinak és annak, hogy más színészeknek is lehetőséget adjon, úgyhogy nagyon hálás vagyok neki. Sokszor megköszöntem neki. Nem tudom persze, küldtem-e neki tényleges, fizikai köszönőajándékot, de az biztos, hogy nem tudom eléggé megköszönni neki.

Mint ismeretes, a Gyorsabb a halálnálban Sharon Stone egy vadnyugati pisztolyhőst játszott, aki ellátogat egy isten háta mögötti városba, hogy összecsapjon a főtéren annak vezetőjével, a  könyörtelen seriffel (utóbbit alakította Gene Hackman, a filmbéli fiát pedig Leoanrdo DiCaprio). A színésznő a 2021-ben megjelent, The Beauty of Living Twice című önéletrajzi kötetében elárulta, hogy ő maga állta DiCaprio fizetését, miután a TriStar Pictures nem volt hajlandó szerepeltetni a fiatal sztárt. A színésznő egyben producere is volt a filmnek, így abba a castingba is volt beleszólása, ahol több tucatnyi fiatal színészt hallgattak meg a Kölyök szerepére:

Ez a Leonardo DiCaprio nevű kölyök volt az egyetlen, aki megfogott a castingon. Emlékszem, ő volt az egyetlen, aki bejött, és sírva könyörgött a [filmbéli] apjának, hogy szeresse őt, miközben a jelenetben meghalt.

Stone visszaemlékezése szerint a TriStarnál DiCaprio szerződtetésével kapcsolatban ezt mondták neki:

»Sharon, miért lövöd magadat mindig lábon [a rossz döntéseiddel]?« A stúdió azt mondta, hogy ha annyira akarom őt, akkor a saját fizetésemből kell kifizetnem. Így hát megtettem.

A Gyorsabb a halálnál végül 1995-ben került a mozikba (ugyanabban az évben, amikor az Egy kosaras naplója és a Teljes napfogyatkozás), így valószínűleg a Kölyök szerepe is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy meglóduljon DiCaprio karrierje, aki egy évre rá megkapta a Rómeó és Júlia főszerepét, aztán a Titanicét is – a többi pedig már, ahogy azt mondani szokás, filmtörténelem.

(via Variety)