Sigourney Weaver nélkül jön az új Alien-film, és higgyétek el, jobb ez így

Kifejezetten jót fog tenni a franchise-nak Ripley hadnagy távolmaradása.

Félreértés ne essék, nem a színésznővel van a gond, hanem az idővonallal. A jelenleg készülő, és 2024-ben érkező Alien: Romulus-ban nem fog szerepelni Ripley hadnagy, ezt maga a karaktert játszó színésznő, Sigourney Weaver erősítette meg: „az a hajó már elment” - mondta. A film az Alien-franchise kilencedik filmje lesz, és Fede Alvarez rendezi, aki arról is beszélt már, hogy ez a film nem kapcsolódik a korábbi filmekhez. De nem csak emiatt nem tűnik fel benne Ripley.

Forrás: 20th Century Fox

 

Ellen Ripley hiányának a legnagyobb nyertese valójában a franchise idővonala: a karakter ugyanis már a harmadik részben meghal (ennek a beszédes magyar címe: A végső megoldás: Halál), és a negyedikben (Alien 4.: Feltámad a halál) valójában már csak a 200 évvel későbbi klónja látható. Tehát annak, hogy Ripley-t visszahozzák az új részben, két kacifántos útja lett volna:

  • vagy ismét egy klónja szerepelt volna a karakternek,
  • vagy egy előzménytörténet készült volna, amiben a színésznőt digitálisan megfiatalították volna.

Az előbbi, a klónos verzió azért nem járható, mert az alkotók már túl akartak lépni ezen, és ezzel úgy tűnt volna, hogy a franchise megreked a saját mitológiájában. A másik lehetőség, a digitálisan megfiatalított Sigourney Weaver pedig egy egész filmen át nem működne, mivel ezzel a technikával egyelőre eléggé vegyes eredményeket értek el.

Forrás: RTL Klub

 

Bár az Alien-franchise eredetileg Ripley története volt, már jó ideje készülnek olyan sztorik, amikben ő nem szerepel: filmek, képregények és videójátékok is léteznek, amik az Alien-univerzumban játszódnak, Ripley nélkül. Amúgy is, a hollywoodi franchise-ok erősen támaszkodnak a nosztalgiára, az új rész alkotói pedig el szeretnék kerülni ezt az olcsó húzást.

Ez is érdekelhet

10 apró, de annál félelmetesebb részlet A nyolcadik utas: a Halálból

Jóval többször látod a xenomorph-ot, mint gondolnád.

Tovább

 

(via ScreenRant)