Simon Pegg szerint reszeltek a Star Trek mozifilmeknek: nem termelnek annyi pénzt, mint a Star Wars

Ráadásul szerinte a 2016-ban elhunyt Anton Yelchin nélkül már nincs is értelme megcsinálni a Star Trek 4-et.

Simon Pegg, a J.J. Abrams által újraélesztett (mások szerint viszont kontár módon elrontott) Star Trek-filmek Scotty-ja szerint nagyon kevés az esély arra, hogy valaha elkészülhet a Star Trek 4. Az Űrszekerek franchise-t ugyan nem kutyázzák olyan sokat, mint az új Star Wars-trilógiát, de nem is nézik annyian, mint egy új Marvel-filmet, ezért a Paramount stúdiónak nem érné meg százmilliókat költeni egy újabb folytatásra. Erről Pegg így nyilatkozott a Games Radarnak:

Tény, hogy a Star Trek-filmek nem kaszálnak annyi pénzt, mint a Marvel-filmek. Legfeljebb 500 millió dollár jön össze, de ha szigorúan vesszük a skálát, akkor az inkább csak 200 millió dollár. Háromszor ennyit kellene termelnie [egy Star trek-filmnek], hogy profit legyen belőle. Nem is nagyon érzem magaménak a harmadik részt... Nem igazán lett kihasználva az 50. évforduló, a vezetőség akkortájt mintha elvesztette volna a labdát a promótálás ideje alatt.

Az első, J.J. Abrams rendezésében elkészített, 2009-es Star Trek 150 millió dollárba került, és 385,7 millió dolláros bevételt csinált. A 2013-as Star Trek - Sötétségben (amiben ráadásul a gonosz Khant a közönségkedvenc Benedict Cumberbach alakította!) már 190 millióba került, viszont 467,4 milliót termelt a mozikban. A trilógia záródarabja, a Star Trek: Mindenen túl már Abrams nélkül készült (ő átigazolt a Star Wars-filmekhez), Pegg maga is beszállt a forgatókönyv megírásába, a rendező pedig végül a Halálos iramban-filmeket jegyző Justin Lin lett. A 185 milliós költségvetésű film végül az újraindított Star Trek-széria legrosszabb mozis bevételét hozta 343,5 millió dollárral – összehasonlításképp: Abrams két Star Wars-filmje, Az ébredő Erő és a Skywalker kora 2,06 illetve 1,07 milliárd dollár bevételt termelt, míg a Halálos iramban 6 egészen 788,7 millióig menetelt. De Simon Pegg szerint nemcsak a piszkos anyagiak miatt nincs még Star Trek 4: a 2016-ban elhunyt Anton Yelchin nélkül (ő alakította Csekovot a trilógiában) már nem lenne az igazi egyetlen folytatás sem.

Van egy veszteségünk is. Úgy vélem, Anton elvesztése óriási csapást jelentett a mi kis családunk számára, és ez valószínűleg befolyásolta egy újabb film iránti lelkesedésünket is. Szóval nem tudom, mi lesz.

(via Movieweb)