Star Trek - Sötétségben

Bakancslistához adom
Star Trek Into Darkness
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai sci-fi, 132 perc, 2013

Értékelés:

399 szavazatból
Szerinted?

Amikor az Enterprise legénységét hazahívják, kiderül, hogy egy a szervezeten belülről jövő megállíthatatlan erő felrobbantotta a flottát, és mindent, amit a flotta képviselt, és ezzel a világunkat válságba sodorta. Kirk kapitánynak személyes elszámolnivalója is van, elindítja az embervadászatot a háborús zónába, hogy elkapja az embert, aki maga egy tömegpusztító fegyver. Miközben hőseinket beszippantja az élet és halál világméretű sakkjátszmája, szerelmek kerülnek veszélybe, barátságok szakadnak szét, és áldozatokat kell hozni az egyetlen családért, ami Kirknek maradt, azaz a legénységért.
Bemutató dátuma: 2013. május 16. Forgalmazó: UIP-Duna Film

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • BAFTA-díj

    2014
    Legjobb vizuális effektusok jelölés
  • Oscar-díj

    2014
    Legjobb vizuális effektusok jelölés

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
prosecutor márc. 11. 20:14:18 6/10
Inkább csak fanatikus rajongóknak ajánlanám, mivel aki nem ismeri az előzményeket vagy a sorozatot, annak fogalma se lesz róla hogy a nagyfülű tag miért pokerarcu és nincs humora, vagy a gephazban mit keres Yoda karikaturaju űrlény. A látvány és a faék egyszerű cselekmény miatt egyszer nézhető.
6/10
sexykex 2020 júl. 10. - 03:40:38 6/10
Fiatalon nem találkoztam a Star Trek sorozattal, annak ellenére, hogy a sci-fi műfaj az egyik kedvencem volt. Felesleges lenne ezen csodálkozni, hiszen 2000 előtt adásba se kerültek itthon a Star Trek filmek. Negyven fölött viszont már nagyon gyerekes fantazmagóriának találtam az egészet, ami közös alapokon nyugszik a képregények ütődött világával. Egy János vitézből Amerikában szuperhőst faragtak volna, Tutajosból meg minimum űrhajóst.
Ennek ellenére képes voltam végignézni a Sötétségbent, ami nem is olyan rossz teljesítmény tőlem. Tíz évesen minden bizonnyal tetszett volna a film. Úgy döntöttem megajándékozom egy hatossal.
10/10
Hematit1 2019 okt. 29. - 17:16:02 10/10
Nagyon jó film ! :)
csicso82 2019 okt. 26. - 19:00:14 Előzmény nickos
Tetszett!!
nickos 2019 jún. 21. - 22:22:07
Hú anyám. Már régóta gondolkozok rajta hogy úgy 10-15 éve miért gyárt Hollywood egyre egyszerűbb filmeket amiben még csak gondolkozni se kell a nézőnek. Hát ez az "értékelés" felnyitotta a szemem.
Úgy tűnik manapság az emberek már azt se tudják fejben összerakni ami 5 percen belül történik, nemhogy egy 2 órás film alatt. Egyszerűen mindent teljesen a szájukba kell rágni mert képtelen felfogni 2 dolog között a kapcsolatot.

Itt van boom47 nevű társunk, rendkívül okosnak képzelve magát mindenbe beleköt, csak értelmezni nem tudja azt amit lát+hall.

"Miért loptak el valamit amirõl nem is tudják mi?
És hogyan is áll az Elsõdleges Irányelv? Az beavatkozás ha meglátják Kirköt, de nem beavatkozás ha nem hagyják felrobbanni a bolygót?"
1. irányelv: Tilos a Csillagflotta bármely űrhajójának és tagjának bármely kultúra vagy társadalom normális fejlődésébe beavatkoznia.
3. irányelvet: Egy tisztnek meg kell tennie mindent egy intelligens életforma védelme érdekében, még ha ő és a legénysége veszélybe is kerül emiatt.
Kirk feladata evakuálni a templomban lévő népet biztonságos távolságra, de úgy hogy nem fedi fel magát, ezért van tetőtől talpig bebugyolálva kék cuccba és ezért lopja el az iratot mert azt feltételezi hogy akkor követni fogják.
Spock feladata ezalatt befagyasztani a vulkánt ezzel megmentve a bolygót és az intelligens létformát.
(nem lett volna semmi baj ha Spock kötele nem szakad el és nem kell gyorsan megmenteni)

A kötekedő baromságokat inkább átugrom.

"Miért agyegyesít Spock Pike-al annak halálakor? Ez ha jól emlékszem (jól emlékszem) erõszaknak számít, és büntetendõ. Spocknak semmi oka nem volt rá hogy ilyet tegyen."

Spock konkrétan elmondja hogy miért tette. Te melyik fimet nézted?

""Hordozható transzporter"? WTF? Miért nincs ilyen mindenkinek? És ez csillagközi távolságokra is alkalmas? Fogadópod nélkül? MIÉRT LÉTEZNEK MÉG CSILLAGHAJÓK?"

Scotty ismét csak konkrétan elmondja hogy elkobozták és titkosították a térátsugárzó egyenletét. Te melyik filmet nézted?

"A fegyvermester miért nem mond semmit Scotty aggodalmaira?"

A szőke csaj ismét konkrétan elmondja Kirk-nek hogy nem tudja milyen torpedók ezek és azért jött a hajóra hogy kiderítse? Mégis mit kellett volna mondania az aggodalmaira???

"Uhm, Uhura? Hogy lett a max. 50 kilós, hosszú hajú Uhurából egy min. 80 kilós kopasz, kigyúrt testépítõ? (39:40)"

Uhura az ajtó mellett jobbra Spock mellett ül és őt pont kitakarja egy panel. Az akit te mondasz az ajtó bal oldalán ül. Figyelsz egyáltalán?

"Kérdés: ha az Enterprise a "flotta legújabb hajója", akkor mi Marcus admirális hajója? Csak nem a Fõgonosz Szupertitkos Mindenkinélfejlettebb Hajója? De ha az, akkor miért tart róla egy makettet az asztalán (valahol a film elején)?"

Az egész film lényege az volt hogy Marcus titokban már a háborúra készül, ezért a fekete űrhajó is nyilván titokban épült, amiről csak a fejesek vagy csak Marcus tud.

"És hogy került Scotty a hajóra?"

Hallod konkrétan mutatják ahogy Scotty odarepül a Jupiter mellé megtalálja az építőüzemet és benne a fekete űrhajót. Még az is ott van ahogy berepül a hangárba.

"Miért nincs vmi kocsi/targonca abban a raktárban, és miért olyan nevetségesen kicsi az ajtaja?"

Mert az egy zsilip. Mi az hogy nevetségesen kicsi??? Nézz már meg egy űrsiklót mekkora zsilip van rajta.

"Khm, honnan tud Herr Marcus a legyilkolt klingon járõrrõl?
És mivel azok mind meghaltak, honnan tudná meg bárki hogy ki tette?"

Ismét csak konkrétan elhangzik a filmben hogy Marcus direkt küldte oda az Enterpriset, akinek ki kellett volna lőni a rakétákat a Klingon anyabolygóra ezzel megsemmisítve az összes "bizonyítékot" a Kahn projektből. Ezen kívül direkt szabotálta a hajót hogy az ott ragadjon, így a klingonok azt találták volna meg hogy: az Enterprise bombázza a Klingon anyabolygót. A klingonok ezért szétlövik az Enterprise-t és már kész is a háborús bűn amit Marcus akar. Ezzel kezdődhet a háború.

"A film egyetlen király pontja, mikor a csillaghajó letarolja egész Nev-Jorkot."

Ne zavarjon hogy az egész San Fransiscoban játszódik. Istenem, te melyik filmet nézted?

"Kérdés: ha egy mozgó dologról nem tudsz felsugározni, hogyan tudsz odasugározni?"

Sajnos azt hiszem ezt is komoly kérdésnek szántad :(
Fix pontból lesugározni sima ügy max Uhura nem a szállítójárműre hanem mellé érkezik és lezuhan. Ezt a kockázatot Uhura vállalja.
Mozgó dologról vagy mozgó dolgot felsugározni csak akkor lehet ha ismered annak a sebességét, irányát. Ha a szállítójármű csak fél métert is elmozdul akkor nem sikerül a felsugárzás.
(pl. az első részben mikor Kirk és Sulu szétlövi a fúrót majd leesnek róla azért tudják őket felsugározni mert egyenes vonalú mozgással zuhannak a felszín felé)

"Mi a rák betegsége van Kirknek?
Kérdés 3: Még mindig nem kaptam választ rá mi van Kirk egészségügyi problémájával?"

Itt most komolyan azt kérdezed hogy Kirk bemegy a rektor belsejébe a maghoz és a sugárzás megöli? Komolyan te melyik filmet nézted????????????
Szó szerint idézek 36:20- Scotty: Tudja mi ez itt? Kirk: A térhajtómű magja. Scotty: Egy radioaktív katasztrófa ami kitörésre vár.
Majd 1:44:25- Scotty: Jim, ha bemegyünk oda meghalunk. Hát nem érted a sugárzás megöl minket.

Ennyi volt mára.
7/10
JohnFalcon 2016 okt. 28. - 09:49:44 7/10
Azt hiszem, hogy a TV2-nek sikerült megdönteni, de legalábbis beállítani a "világrekordot", ami a filmnek a reklámok miatti félbeszakítását illeti. Gratulálunk!
ceia 2016 okt. 26. - 23:44:10
De jó, hogy a jó filmeknek sosincs ismétlése..
3/10
tombenko 2016 júl. 24. - 18:45:45 3/10
Sikerült megnéznem - kár volt. Ez kb. olyan, mint a James Bond filmek és regények - egyes nevek egyeznek az eredetivel. A filmnek a története nem tudom, kitöltene-e egy használt papírzsebkendõt, gyakorlatilag folyamatos akcióáradat az egész. Nekem hiányzik az eredeti mozifilmeknek a fokozatos kibontakozása, az apránként érkezõ ismeretek. Az ellenfél teljesen valószerûtlen, ami szintén egy durva rúgás a Trek világába, ami pedig fõként szíven ütött, az Spock dühöngése. Pedig eddigre már teljesen nyilvánvaló volt számomra, hogy a készítõk kb. annyit tudtak a világról, hogy Enterprise meg Kirk minden részben megdöntött egy csajt és megvert valakit. A filmrõl magáról ennél többet sajnos nem lehet elmondani, mert ez minden tartalma. Az alcím leginkább a készítõk ismereteire vonatkozik, aki pedig az új sorozat elsõ két részébõl akarja kitalálni, mi is az a Star Trek, azt ajánlom, ne tegye.
abisztriczky 2015 okt. 07. - 21:40:33
Bocsi! Star Trek BEYOND a film címe, és jövõre tervezik a bemutatót.
abisztriczky 2015 okt. 07. - 21:18:06
Nem tudtam belõle indítani újabb témát, de tud valaki bõvebbet az újabb Star Trek filmrõl(Star Trek AXANAR)?
esernyo 2015 okt. 06. - 17:50:44 Előzmény boom47
Már bocs de ez nem kritika. Ez egy fos.
abisztriczky 2015 szept. 08. - 20:14:34
Nekem bizony tetszett.

Lesz újabb Star Trek film??
10/10
EvilNobara 2015 jún. 17. - 23:53:23 10/10 Előzmény boom47
^^ Csupán pár dolog, hogy megvédjem kicsit a filmet...

Boom47
"Uhm,rögtön elsõ perc: Miért loptak el valamit amirõl nem is tudják mi?"
Ezt speciel kapásból megmagyarázzák. Azért vitte el a cuccost, hogy a helyieket kicsalogassa a veszélyzónából.

"És hogy meglátták az Enterprise-t? Most tényleg akkora a különbség hogy egy papírtekercset imádnak, vagy azt?"
Gondolom, egy kultúra fejlõdésében elég nagy sokk, ha látnak egy ûrhajót felröppenni.

"Uhm, analóg óra? Lemezjátszó?"
XD Talán ott is menõk a retro cuccok...

"Khan itt azért lett fehér az eredeti indiai helyett, amiért Darth Vader, a Galaxis legfeketébb alakja: mert a rasszista fehér filmkészítõk szerint minden színesbõrû tudat alatt fehér akar lenni. Nyilván."
Talán inkább azért, hogy a mostani kiélezett helyzetben ne színesbõrût állítsanak be fõgonosznak.

"A fejeseknek (köztük Kirk!) HAT TELJES másodpercbe telik észrevenni a termet hirtelen megvilágító vörös fényt? A jelenet amúgy a Terminátor 3-ból van lopva."
Yepp, amit meg annó a jó öreg Apach-helikoteres-felemelkedõs-jelenetrõl koppintottak.

"Mikor Kirk hozzávágja a fegyvert a drónhoz az odarepül, nekiütõdik, leesik vagy egy métert - majd visszateleportálódik, és bezúzza a deflektort. WTF?"
A fegyverre kötött csõ akad fenn a repcsi egyik "lábán", onnan lendül vissza, amit aztán beszippant a cucc.

"Hordozható transzporter"? WTF? Miért nincs ilyen mindenkinek? És ez csillagközi távolságokra is alkalmas? Fogadópod nélkül? MIÉRT LÉTEZNEK MÉG CSILLAGHAJÓK?"
Gondolom, mert sosem tudhatod, hol is landolsz. XD Mondjuk egy víztartály kellõs közepén?

"Mi a rák betegsége van Kirknek?"
Öööö... Mikor?

"McCoy nem túl értékes fõtiszt hogy kockáztassák? És ha úgyse a fegyvermester fog dolgozni, nem lett volna logikusabb egy vörösingest küldeni, hogy az dolgozzon az irányítása mellett?"
Neee! Csak vörösingest ne! Az tuti felrobbant volna!

"Tribli. Mi a búst keres itt egy tribli, miért említik meg most, és különben sem csinálom össze magam ha ezt hallom."
Na, annál a résznél nekem is kerekedtek a szemeim...

"Chekov mibõl van hogy két embert tart egyszerre a levegõben? Sõt, fel is húzza õket!"
A két ember összesen max. 160 kiló. azt pár másodpercig kétkézzel még meg lehet tartani. Utána pedig visszadõl a hajó, szóval felhúznia már nem is kell õket.

"Kérdés: ha egy mozgó dologról nem tudsz felsugározni, hogyan tudsz odasugározni?"
Gondolom, egy állandó sebességgel mozgó dologról elég random irányba mozgó embereket nem igazán könnyû felsugározni, de ahhoz nem kell nagy tehetség, hogy arra valakit lesugározzanak.

"Kérdés2: ha itt a kábítótöltetnek semmi hatása Khanra, miért ütötte ki egyetlen lövés a hajó fedélzetén?"
A hajó fedélzetén sem ütötte ki. Csak tettette, hogy ne figyeljenek rá. (Asszem, van pár képkocka, ahol picit felsandít közben.)

"Kérdés 3: Még mindig nem kaptam választ rá mi van Kirk egészségügyi problémájával?"
Ööööö, milyen egészségügyi probléma? Mármint a sz*r immunrendszerén kívül?

Hááát, kb. ennyi. XD A többi panasz nagyjából jogos.
dunpeal1 2015 ápr. 05. - 12:10:17
Kezdetben nem hittem abban, hogy az új Star Trek film tényleg annyira jó, mint amennyire a visszajelzések mutatják - ezt némelyik régi Ûrszekerek mozifilmtõl és sorozattól való fóbiámnak tulajdonítottam - azonban már az elsõ rész is elismerésre méltóan nagyszerû lett (én jobbnak tartottam, mint az akkoriban megjelent Avatart).
Az én saját véleményem szerint ritka eset az, amikor a folytatás felülmúlja az elõzõt. Itt pedig - hangsúlyozom, véleményem szerint - ez történt. Engem igazán a második rész gyõzött meg arról, hogy van létjogosultsága ennek a két résznek a gyûjteményemben (mondanom sem kell, eredeti lemezek formájában). Pörgõs, akciódús, látványos, humoros vagy éppen drámai részek/jelenetek váltják egymást, ahogyan azt egy jó filmtõl elvárja az ember, mindezt jól megválasztott, szimpatikus szereplõkkel megspékelve (bár Kirk-nek az elsõ részben meg kellett veretnie magát a kocsmában ahhoz, hogy szimpatikussá váljon :).
Hangot kell adnom annak a félelmemnek, amit a 3. résszel kapcsolatban érzek: sajnálom, hogy az elsõ két rész rendezõje "csak" producerként fogja kivenni a részét a film készítésében. Igazán nem értem, hogy miért nem lehetne várni vele addig, amíg el tudná vállalni ennek a filmnek is a rendezését.
Nem szép dolog tõlem, de ha lehet hinni az eddigi híreknek, miszerint inkább a régi filmek hangulatát (és talán tempóját) akarják visszahozni az új részben, akkor számomra a második résszel lezárult a történet. Természetesen most is élek azzal a kívánságommal, hogy ne legyen igazam.
abisztriczky 2014 nov. 02. - 20:15:10
Nekem nagyon tetszett. Leonard Nimoy az egyetlen, aki a klasszikus Star Trek sorozat elejétõl kezdve szinte az összes mozifilmben szerepelt (kivételek az Új Generációs filmek), ebben is volt egy rövid jelenete.
Azzal hogy Spock már idõsként visszament az idõben, sokminden máshogy történt az újabb idõsíkban. A teljesség igénye nélkül: ***SPOILER PÓTOLVA***1) Kirk apja meghalt; 2)Elpusztult a Vulkán; 3)Kahn-t itt az admirális ébresztette fel, és nem Kirk; 4)Itt Kirk halt meg a magnál és nem Spock; 5)Uhura és Spock kapcsolata; stb..... Lehetne még sorolni.***SPOILER PÓTOLVA VÉGE ***
4/10
Ze74 2014 okt. 28. - 21:22:24 4/10
Rajongóknak biztos kötelezõ.
Viszont aki sose bírta annak ez a rész sem fog bejönni.
k11zoltan 2014 jún. 12. - 17:07:35
Nem vagyok rajongó.
Egyszerû a története, de egynek jó.
10/10
-NOMAD- 2014 jún. 06. - 03:13:44 10/10
Bõven felülmúlja az elõzõ részt hangulatban és történetben. Látványban ugyan hiányolom kicsit, de lesz folytatás elméletileg ... így nem búsulok. Akciódús, kellõen drámai, a történet is teljesen rendben van ... sõt és a látvány o.o hatalmas! :)
Néhol ugyan Benedict Cumberbatch viszi a vállán a mûvet, de ez még jól is jön. Hatalmasat alakít ebben a filmben (is).
10/10, mert a történet és Khan megszemélyesítése no meg a zenei aláfestés megéri a mozijegy árát többször is.
boom47 2014 máj. 04. - 22:51:41
Angol nyelvû hypolás helyett itt egy iggazi "elemzés":

Hm, ugyanaz a gyártó mint az elõzõ résznél, ami azt ismerve nem igazán ígéretes.

Nibiru. Komolyan?

Uhm,rögtön elsõ perc: Kirk miért nem tud arról, mivel szándékoznak elmenekülni, miután Indiános Jónás módjára kirabolták a legközelebbi templomot?
Miért loptak el valamit amirõl nem is tudják mi?
És hogyan is áll az Elsõdleges Irányelv? Az beavatkozás ha meglátják Kirköt, de nem beavatkozás ha nem hagyják felrobbanni a bolygót?

Star Wars III. Pfff.

És hogy meglátták az Enterprise-t? Most tényleg akkora a különbség hogy egy papírtekercset imádnak, vagy azt?

Uhm, analóg óra? Lemezjátszó?

Khan itt azért lett fehér az eredeti indiai helyett, amiért Darth Vader, a Galaxis legfeketébb alakja: mert a rasszista fehér filmkészítõk szerint minden színesbõrû tudat alatt fehér akar lenni. Nyilván.

Hm Pike-kapitány VARÁZSLÓ! Leül Kirk mellé, és a bula akire Jimmy-fiú szemet vetett DEZINTEGRÁLÓDIK!

Hm, hm: 10-utcányi körzet felrobban, és mindössze 42 halott van? Egy megapolisz közepén?

A fejeseknek (köztük Kirk!) HAT TELJES másodpercbe telik észrevenni a termet hirtelen megvilágító vörös fényt?

Hogy nem találja el semmi Kirköt, aki pont az összes fegyver, egy óriási üvegtábla, és a teljes hadvezetés között áll?

Hogy nem vett észre semmilyen légvédelem, radar, õrség egy körözött ûrhajót a legfõbb parancsnokság felett lebegve?

A jelenet amúgy a Terminátor 3-ból van lopva.

Egy lézerfegyvernek mitõl van visszarúgása?

Mikor Kirk hozzávágja a fegyvert a drónhoz az odarepül, nekiütõdik, leesik vagy egy métert - majd visszateleportálódik, és bezúzza a deflektort. WTF?

Miért agyegyesít Spock Pike-al annak halálakor? Ez ha jól emlékszem (jól emlékszem) erõszaknak számít, és büntetendõ. Spocknak semmi oka nem volt rá hogy ilyet tegyen.

"Hordozható transzporter"? WTF? Miért nincs ilyen mindenkinek? És ez csillagközi távolságokra is alkalmas? Fogadópod nélkül? MIÉRT LÉTEZNEK MÉG CSILLAGHAJÓK?

Elnézést, de a 31-es szekció nem "központ nélkül, teljesen önállóan, tökéletes titokban mûködõ szervezet"?

Egy PIROS ÛRHAJÓ! Ez meg honnan jött?

A fegyvermester miért nem mond semmit Scotty aggodalmaira?

Mi a rák betegsége van Kirknek?

Uhm, Uhura? Hogy lett a max. 50 kilós, hosszú hajú Uhurából egy min. 80 kilós kopasz, kigyúrt testépítõ? (39:40)
Checkovnak hogy sikerült 20 mp alatt átöltöznie, eljutnia a hajó másik végébe, és lefuttatni a teljes rendszerellenõrzést?

Új batlet, új klingon (ez hanyadik válfajuk?), és egy laser-minigun!
Mire kellett Khannak az álarc most, fõleg ha a csata közepén úgyis levettte?
És miért vesztegetik az idõmet a Halálos Fegyver végén lévõ bunyóval?

A kézi kommunikátorok mégis milyen hatótávolsággal bírnak? Mert eddig nem tudtak tudtommal Föld-Kronos távolságot...

McCoy nem túl értékes fõtiszt hogy kockáztassák?
És ha úgyse a fegyvermester fog dolgozni, nem lett volna logikusabb egy vörösingest küldeni, hogy az dolgozzon az irányítása mellett?

Scotty simán bejut a hipertitkos katonai laborba. Nyilván.

"Mikorra várható a hajó?
- 3 másodperc.
Egy. Kettõ. Három ... Tíz!"

Kérdés: ha az Enterprise a "flotta legújabb hajója", akkor mi Marcus admirális hajója? Csak nem a Fõgonosz Szupertitkos Mindenkinélfejlettebb Hajója? De ha az, akkor miért tart róla egy makettet az asztalán (valahol a film elején)?

Milyen sz*r fegyver az, amit 10 másodpercbe telik elsütni, és kiégeti az összes többi fegyverrendszert ha lekapcsolják?
És hogy került Scotty a hajóra?
És eddig mit csinált, mialatt Kirkéket rommá lõtték?

Tribli. Mi a búst keres itt egy tribli, miért említik meg most, és különben sem csinálom össze magam ha ezt hallom.

Miért nincs vmi kocsi/targonca abban a raktárban, és miért olyan nevetségesen kicsi az ajtaja?

Khm, honnan tud Herr Marcus a legyilkolt klingon járõrrõl?
És mivel azok mind meghaltak, honnan tudná meg bárki hogy ki tette?
És miért kell nekünk ez a jelenet a Kardhalból? (Travolta különben is jobban hozta)

1:40:20-nál hogy került illetõ a hídra?

Uhm, a hold pályájának távolságából egy Föld körül keringõ,a Hold tömegének töredékével rendelkezõ test hogyan tud leesni a Földre?

Chekov mibõl van hogy két embert tart egyszerre a levegõben? Sõt, fel is húzza õket!

Remek. Most beléptünk az Emlékmásba... Nagy kérés lenne a sok hülyeség mellett legalább valamennyi eredetiség?

Kirk miért ugrál egy olyan karon, amit fel kéne tolni?

Szóval ha bekerülnek a légkörbe pajzs nélkül, akkor elégnek.
Namost én nem vagyok nagy csillagász, de felhõk szerintem nincsenek a világûrben. Viszont a pajzsok még csak ez után jönnek vissza...

A film egyetlen király pontja, mikor a csillaghajó letarolja egész Nev-Jorkot.
Aztán tönkreteszik azzal, hogy Khan nem ledobja ellenségeit a repülõgéprõl, hanem felhúzza rá õket.

Kérdés: ha egy mozgó dologról nem tudsz felsugározni, hogyan tudsz odasugározni?

Kérdés2: ha itt a kábítótöltetnek semmi hatása Khanra, miért ütötte ki egyetlen lövés a hajó fedélzetén?

Kérdés 3: Még mindig nem kaptam választ rá mi van Kirk egészségügyi problémájával?

----------

Úgy látom ezt a filmet letolt gagyával kaptuk el.

3/10
abisztriczky 2014 ápr. 06. - 21:17:35
Ma leadja az egyik égi adó (HBO).
Összes hozzászólás