Soha ilyet nem láttunk még A tetovált lány sztárjától

Noomi Rapace a Bárány után újabb folkhorrorban szerepel, amitől várhatóan szintén lesokkolódunk majd. Nézd meg a You Won't Be Alone új előzetesét!

Goran Stolevski makedón nyelvű filmje egy XIX. századi macedóniai hegyi faluban játszódik, ahol egy fiatal lányt elrabol és boszorkánnyá változtat egy ősi szellem. Az emberi élettel még csak most ismerkedő újdonsült boszorka véletlenül megöli az egyik szomszédos faluból származó parasztot, majd felveszi az ő alakját, hogy abban a formában éljen tovább. Fellelkesülve saját hatalmától a boszorkány folytatja az alakváltást, hogy megértse, mit is jelent embernek lenni…

Forrás: YouTube / Focus Features


A Sundance-en bemutatkozott különleges alkotást többen Terrence Malick poétikus műveihez hasonlították, mások pedig egy másik folkhorrort, Robert Eggers A boszorkányát említették referenciaként. Egy meglepőbb hasonlat szerint a film az 1994-es Nell, a remetelány című Jodie Foster-mozira is emlékeztet, amelyben egy, a világtól teljesen elzárva nevelt, saját nyelvet beszélő lány volt a főhős.


A felsorolt forrásművek ellenére azonban a The Guardian kritikusa szerint a You Won't Be Alone

„olyan, amihez hasonlót még soha nem láttunk… és amilyet soha többé nem is fogunk.”

A véres részletekben tobzódó előzetes mindenesetre nagyon ígéretes. Az angol-ausztrál-szerb filmet április 1-jén mutatják be az amerikai mozik; magyar premierről sajnos egyelőre nem hallani.


(via Slashfilm)