Sokkolta az internet népét, hogy Lady Gagát nem jelölték Oscarra

Sokan nem értik Kristen Stewart jelölését sem, mások őt hibáztatják, hogy ellopta az esélyt Gaga elől.

A legjobb női főszereplő kategóriájában nem jelölték Oscarra Lady Gagát A Gucci-házban nyújtott alakításáért, és ez igencsak sokkolta az internet népét. Komoly esélyesnek tartották, miután a Critics Choice Awards-ra, a Golden Globe-ra (a Golden Globe-ot végül Nicole Kidman nyerte), a Screen Actors Guild Awards-ra és a BAFTÁ-ra is jelölték, ezeket pedig általában az Oscar előszobájának tartják – egy ilyen sorozat után pláne készpénznek vették, hogy meglesz az Oscar-jelölés is. Színésznőként ez lett volna a második jelölése (a Csillag születikben alakítását végül nem díjazták, többedmagával a Shallow című dalért vehette át a szobrocskát).

A legjobb színésznő Oscar-jelöltjei idén: Jessica Chastain (Tammy Faye szemei), Olivia Colman (Az elveszett lány), Penélope Cruz (Párhuzamos anyák), Nicole Kidman (Az élet Ricardóéknál) és Kristen Stewart (Spencer). Stewartot eddig nem halmozták el díjakkal Diana hercegnő szerepéért,  így nem is jósoltak neki esélyt, és a közvéleményt is jócskán meglepte. Valaki szerint egyenesen meglopták Gagát.

Gaga komolyan kampányolt Patrizia Reggiani szerepéért, és ugyan A Gucci-ház általában rossz kritikákat kapott (a Paolo Gucci játszó Jared Letót még Arany Málnával is "jutalmazták"), az ő alakítását általában méltatták. És a rajongók olyannyira biztosra vették az Oscar-jelölését, hogy nem is rejtették véka alá csalódásukat és felháborodásukat, továbbá a Stewart jelölése iránti ellenszenvüket. Ebben nyilván az is benne van, hogy tudatos szerepválasztásaival hiába érett komoly színésznővé, Stewartot a legtöbben még mindig az Alkonyat-filmekhez kötik. De azért is meglepő a jelölése, mert az Oscar afféle népszerűségi és PR-verseny is, így többször is olyan alakítást vagy filmet díjaznak, ami tulajdonképpen nem érdemli meg (emlékezzünk a sokszori vesztes Leonardo DiCaprio A visszatérőért kapott szobrocskájára, amit a közmegegyezés afféle vigaszdíjként tart számon), továbbá az eddigiek azt mutatják, hogy szívesebben jelölnek olyanokat, akit korábban már jelöltek, netán díjaztak is. És Stewart hiába játszik fantasztikusan a Spencerben, mégis kívülről pottyant be, így első jelölésével ha nem is kapja meg a díjat, már rálépett arra az útra, hogy még inkább elismerjék tehetségét.

 

(Forrás: Uproxx, Variety)