Sosem látott Monty Python-jelenetek kerültek elő

A Gyalog galoppban fel nem használt szkeccseket Michael Palin magánarchívuma őrizte.

Palin elmondása szerint a Monty Python társulatnál gyakori volt, hogy sokkal több alapanyagot gyártottak, mint amennyit végül a filmekben, jelenetekben valóban felhasználtak. Az évek, évtizedek során így felgyűlt „maradékot” (több mint 50 jegyzetfüzetnyi vázlatot és jegyzetet) Palin tavaly júniusban a British Library rendelkezésére bocsátotta, a könyvtár pedig mostanra végzett a katalogizálással.

Michael Palin. Forrás: Samir Hussein / WireImage / Getty Images

 

Az Artúr király és a kerekasztal lovagjainak abszurd alternatív történetét elmesélő 1975-ös alkotásból kimaradt szkeccsek máris megtekinthetők a British Library olvasótermeiben, de kinyomják őket a Timesban, majd egy kiállítás keretében is láthatóak lesznek. A Michael Palin, Writer, Actor, Comedian című tárlatot – amely a Gyalog galopphoz vagy az olyan más, népszerű művekhez kapcsolódó anyagokon kívül, mint a Brian élete, a komikus munkásságának kevésbé ismert részét is körbejárja – a könyvtárban található Treasures Galleryben rendezik be.

Azt egyébként máris elárulták, hogy pontosan milyen kimaradt jelenetek kerültek elő a Gyalog galoppból. Az egyik szkeccsben egy camp figurát ismerhetünk meg, a Rózsaszín Lovagot, aki mindenképpen szeretne csókot lopni Artúrtól. Van ezenkívül egy vadnyugati jelenet, amelyben egy tipikus westernszalonról kiderül, hogy valójában az utolsó könyvesbolt Mexikó határa előtt. De a most előkerült anyag tanúsága szerint a filmnek eredetileg más lett volna a befejezése is.


(via Variety)