Sosem találnád ki, kit akarnak a legtöbben a következő Bondnak!

Eddig azt hittük, a közönség szemében Idris Elba és Tom Hardy a befutó, de egy új szavazáson egy náluk ismeretlenebb színész váratlanul beelőzte őket.

A szavazás apropóját természetesen az adta, hogy a közelgő Nincs idő meghalnival leköszön az eddigi 007-es, Daniel Craig, így a Radio Times magazin megkérdezte az olvasóit, hogy kit látnának szívesen a következő Bondként. Miután Craig távozása már régóta köztudott, évek óta folyik a spekuláció, vajon ki lesz az új szuperkém, és a legtöbbször Idris Elba neve szokott felmerülni.

Nagy meglepetésre azonban a szavazáson Elba csak a negyedik helyen végzett, hiszen a válaszadók mindössze 10 százaléka szavazott rá. Az első helyet egy Sam Heughan nevű 40 éves skót színész, az Outlander – Az idegen című sorozat sztárja szerezte meg, 30 százalékkal. Heughant egyébként láthattuk már kémfilmben: A kém, aki dobott engem című kémfilmparódiában.

Sam Heughan A kém, aki dobott engem premierjén. Forrás: Rich Fury / WireImage / Getty Images

 

Sőt: a színész korábban úgy nyilatkozott, hogy James Bond megformálása igazi álomszerep lenne a számára, hiszen már 2006-ban megpróbálkozott a dologgal, amikor elment a Casino Royale meghallgatására – ám akkor Craig kiütötte a nyeregből. Heughan után az emberek Tom Hardyt látnák a legszívesebben a 007-es szmokingjában (14 százalék), a harmadik helyet pedig Henry Cavill csípte meg, 11 százalékkal.

A Vaják sztárja után a már említett Elba következik, a TOP5-be pedig még a többek közt a Bosszúállók filmek Lokijaként ismert Tom Hiddlestonnak sikerült bekerülnie, 5 százalékkal. További szívesen látott Bondok a szavazás végeredménye szerint még Richard Madden a Trónok harcából (4 százalék), Michael Fassbender (3 százalék), Aidan Turner A hobbit filmekből (3 százalék), Cillian Murphy (3 százalék) és James Norton a McMafia című sorozatból (3 százalék).

Habár korábban a közbeszédben gyakran felmerült, hogy eljött az idő egy női vagy egy fekete Bond számára, a szavazás alapján kialakult lista legfeltűnőbb vonása, hogy tízből kilenc helyezettje fehér férfi (Idris Elba az egyetlen kivétel). Daniel Craig 007-esétől egyébként a Nincs idő meghalni megtekintésével sok-sok csúszás után november 19-én vehetünk végső búcsút.


(via Independent)