Sosem találnád ki, melyik a kedvenc szerepe ennek a 9 színésznek

Általában nem az, amelyikért a legtöbb elismerést kapják.

Ahogy a nézők, úgy a színészek is szerethetik személyes okokból egy-egy filmjüket. Ha a közönség nem is értékeli (annyira) az adott produkciót, attól nekik még lehetett kellemes élmény a forgatás, vagy gondolhatják úgy, hogy ott hozták életük alakítását – csak épp a díjkiosztóknak és / vagy a nagyközönségnek ez nem tűnt fel.


Keanu Reeves – Constantine – A démonvadász (2005)

InterCom

 

Reeves legikonikusabb szerepe egyértelműen Thomas Anderson/Neo a Mátrixból, a második helyre pedig John Wick jött fel az utóbbi egy évtizedben. A kedvenc szerepe azonban, és az egyetlen, amelyhez igazán vissza akar térni, John Constantine, a démonölő a 2005-ös Constantine – A démonvadász című horror-akciófilmben.

A kívánsága a jelek szerint teljesülni fog, mert már bejelentették a projektet. Akkor gyorsultak fel az események, miután Reeves válaszolt Stephen Colbert showműsorában arra a kérdésére, hogy melyik karaktert szeretné újra eljátszani. Amikor azt mondta, hogy "John Constantine", a közönség ovációban tört ki. Látva a reakciót, egyre több döntéshozó kezdte úgy érezni, a sorozat helyett érdemes filmben és az eredeti főszereplőben gondolkodni. Vagyis Keanu szó szerint életet lehelt a projektbe.


Kate Winslet - Egy makulátlan elme örök ragyogása (2004)

Forrás: SPI

 

Winsletről elsőre talán még mindig a Titanic és Rose alakja jut elsőre eszünkbe, de maga a színésznő úgy nyilatkozott, hogy kedvenc szerepét valójában Charlie Kaufman 2004-es drámájában, játszotta, amelyben Jim Carrey karaktere kitörli őt az emlékeiből.

"Nagyon jó móka kockázatot vállalni, és nagyon szórakoztató sok különböző karaktert játszani. Clementine volt a legkülönösebb szerep, amit valaha játszottam. Annyira jól éreztem magam a szerepében."


Robert De Niro - Mindenki megvan (2009)

 

Keresztapa 2., Taxisofőr, Dühöngő bika, A szarvasvadász, Ébredések? De Niro jó pár klasszikusból választhatná ki kedvenc szerepét, de ő helyette Kirk Jones 2009-es Mindenki megvanját mondja, és nem azért, mert ez a legjobb film, hanem mert ez egy olyan film, ami sokat jelent neki.

A színész egy huzalgyári munkást alakít, aki nyugdíjasként, felesége halála után ébred rá, hogy túl kevés időt töltött a gyerekeivel, így itt az ideje, hogy változtasson. Mivel gyermekei nem tudják őt meglátogatni, mert annyira lefoglalja őket a saját problémájuk, úgy dönt, hogy ő keresi fel őket.

De Niro a marketingosztályt okolja, amiért nem futott be a film.

"Pocsék munkát végeztek a reklámozással és a forgalmazással. A Miramaxot ekkoriban adta el a Disney. Már Amerikában megbukott a film."


Morgan Freeman - A hamis riport (1987)


A remény rabjai, a Hetedik, a Millió dolláros bébi, A bakancslista? Morgan Freeman sem a nyilvánvalót választja, igazi kedvence egy 1987-es krimi, amelyben Christopher Reeves oldalán játszott, és ami meghozta számára az áttörést és az első Oscar-jelölést.

Freeman egy stricit alakított a filmben, de szerette volna elkerülni, hogy beskatulyázzák, ezért hasonló szerepeket később nem vállalt.

Nem akartam típuskarakter lenni. Ha valamiben jó vagyok, nem akarom azt újra eljátszani, hanem valami mást akarok csinálni"

Scarlett Johansson - Fekete özvegy (2021)


Ha Johansson legjobb alakításaira gondolunk, akkor az Elveszett jelentés, a Leány gyöngy fülbevalóval vagy a Vicky Cristina Barcelona juthat eszünkbe, és aligha egy 2021-es Marvel-film, a Fekete özvegyben.

"Nagyon szeretem Natashát és a Fekete Özvegyet játszani. Érdekes folyamat volt, hogy fogtam egy karaktert, és az évek során belaktam, és lehámoztam a rétegeket, és képes voltam, ahogy az életben is, együtt fejlődni ezzel a személlyel. Ez a karakter nagyon rejtélyes, és elképesztő eredettörténete van, szóval rengeteg minden van, amivel játszhatok."


Samuel L. Jackson - Utánunk a tűzözön (1996)

Forrás: Port.hu

 

Ha Sam Jackson alakításairól van szó, Tarantino neve megkerülhetetlen, a legikonikusabb filmjeiben adott neki szerepet. Jackson kedvenc alakítása azonban, amelyre a legbüszkébb, Renny Harlin 1996-os Utánunk a tűzözön című akciófilmjében látható.

Jackson egy Mitch Henessey nevű alvilági figurát játszik, akit magánnyomozóként alkalmaz egy egy amnéziás nő (Geena Davis), hogy derítse ki a múltját.

A film a bemutató idején nem szerepelt fényesen, Jackson a marketinget okolta.

A stúdió nem tudta, hogyan kell azt a filmet reklámozni, mert nem tudták, hogy a nők szeretik magukat vagánynak látni. Folyton azt mondogattam: 'Ezt napközben kell reklámozniuk, amikor a nők szappanoperákat néznek.’”

 

Angelina Jolie - Hatalmas szív (2007)

Jolie olyan népszerű filmekben játszott, mint az Észvesztő, a Tolvajtempó, a Tom Raider vagy az Elcserélt életek, de a kedvence a 2007-es Hatalmas szív, amely Daniel Pearl író elrablásának igaz történetét dolgozza fel. Jolie Pearl feleségét, Marianne-t alakította, és egyszer úgy nyilatkozott, hogy azért kedveli a filmet, "mert szerettem Marianne-t, és Brad [Pitt] volt a producere, és szerintem ez egy jól sikerült film volt valami fontos dologról".


Robin Williams - Ébredések (1990)

Robin Williamsről a Mrs. Doubtfire, a Good Will Hunting vagy a Holt költők társasága juthat eszünkbe elsőre, a legendás komikus viszont a Penny Marshall által rendezett 1990-es Ébredéseket preferálta, amelyben dr. Malcolm Sayers-t alakítja.

Williams elmondta, hogy azért szerette a szerepet, mert találkozhatott Oliver Sacksszal, a film alapjául szolgáló könyv szerzőjével, és "belülről kifelé haladva felfedezhette az emberi agyat". Sacks azonban kissé kiakadt Williams színészi képességeitől, mert amikor először találkozott vele, a színész az orvos összes mozdulatát el tudta játszani, amitől az egy kicsit ideges lett.


Leonardo DiCaprio - Aviátor (2004)

DiCaprio és Scorsese hosszúra nyúlt kollaborációjának messze nem az Aviátor a csúcspontja, hanem inkább A Wall Street farkasa, Leo kedvenc szerepe mégis Howard Hughes, a producer, feltaláló és iparmágnás.

A színésznek azért kedves ez a karakter, mert már nyolc évvel a forgatás előtt tudta, hogy egy nap eljátszhatja majd, így nyolc éven át alakíthatta magában.

Via: Far Out Magazine