Sosem találnád ki, miért lett olyan zsigerien félelmetes az Az bohóca!

A rendező elárult pár kulisszatitkot a 3 nap alatt 179 millió dollárt kaszáló horrorról.

Minden idők legjobb szeptemberi nyitóhétvégéjét produkálta a múlt csütörtöktől már idehaza is vetített Az: a mindössze 35 millió dollárból leforgatott Stephen King-horror pár nap alatt nem kevesebb, mint 179 millió dollárt kaszált világszerte! Ami persze nem csoda, hiszen nemcsak a marketingre költött sok pénzt a Warner alá tartozó New Line Cinema, de magát a filmet is igen tisztességesen összerakták (a Port.hu lelkes kritikája itt olvasható).

Az alkotók természetesen sorra adják az interjúkat a mozimagazinoknak és horrorfilmes szakportáloknak – mi most a korábban nem túl ismert, de a premier után egycsapásra híressé vált rendező, Andres Muschietti által elmondott kulisszatitkokból válogattunk.

  • A filmbéli bohóc, vagyis a gyerekekkel táplálkozó földöntúli entitás, Az kinézetéhez semmiféle CGI-t nem használt a rendező, Bill Skarsgard tényleg egy hosszas procedúrával felrakott bohócsminket viselt az összes jelenetében. Muschetti szerint egy triviális ötlet miatt lett igazán ijesztő a figura: direkt kifelé kancsalító szemeket talált ki Aznak, ami nyugtalansággal tölti el a nézőt. Skarsgard pedig szerencsére így is tudta mozgatni a szemeit, nem kellett sem digitális vagy praktikus trükk. (Digital Spy)
  • Mindenki a Netflix méltán népszerű, Stephen King-i ihletésű tévésorozatához, a Stranger Thinghez hasonlítja az új Azt, pláne, hogy a felkapott gyerekszínész, Finn Wolfhard mindkettőben szerepel. Pedig Muchetti direkt nem nézte meg a szériát addig, amíg be nem fejezte az Az forgatását, nehogy befolyásolják az ott látottak. „Mindenki erről a sorozatról mesélt nekem, én viszont nemcsak hogy nem láttam, nem is akartam megnézni. Azóta már pótoltam, nagyon jó, nagyon hangulatos, de semmit sem emeltem át belőle” – nyilatkozta a rendező, aki saját bevallása szerint Wolfhardot is úgy castingolta be a filmbe, hogy egyetlen percet sem látott a Stranger Things-béli alakításából. (Digital Spy)
  • Az kezdettől fogva egyértelmű volt, hogy lesz egy Az 2, ami majd az időközben felnőtt gyerekek és Pennywise végső harcát mutatja be – hiszen Stephen King eredeti regénye is két idősíkban játszódott. A folytatásról annyit lehet tudni, hogy 2018-ban kezdik el forgatni, 2019-ben kerülhet mozikba, és sokkal részletesebben be fogja mutatni Pennywise múltját és valódi kilétét, mint az első rész. A bohócmaszk alatt ismét Bill Skasgard lesz, de Finn Wolfhard egy interjúban elkotyogta azt is, hogy a gyerekszereplők közül ő konkrétan vissza fog térni a folytatásban, valószínűleg egy visszaemlékezős jelenetben. (Movieweb)