Sosem találod ki, ki Brad Pitt kedvenc színésznője!

Azt már korábban elárulta, kit tart a legjóképűbb férfi sztárnak a régi nagyok és a jelenlegi kollégák közül. Egy régi interjújában, amit most kapott fel valamiért a szaksajtó, a legszebb színésznőt is megnevezte.

Brad Pitt már évtizedek óta az egyik legikonikusabb hollywoodi sztár, aki miközben igyekszik eltávolodni a szexszimbólum címkétől, olyan kultfilmekben nyújt évtizedek óta rendre kiemelkedő alakításokat, mint a Hetedik, a Harcosok klubja vagy a Volt egyszer egy... Hollywood. Bár az 58 éves sztár az utóbbi időben olyan nagy horderejű projektekben szerepelt, mint A gyilkos járat vagy Damien Chazelle Babylon című filmje, nemrégiben erősen arra utalgatott, hogy hamarosan visszavonul: lemond a további színészi szerepekről, és inkább a filmes projektek gyártására fog koncentrálni (hiszen 2001 óta van egy saját produceri cége, a Plan B).

Forrás: Amy Sussman/Getty Images

 

Brad Pittet a karrierje során számos nagy hollywoodi ikonhoz, például James Deanhez is hasonlították már, őt azonban a legtöbb ilyen összehasonlítás nem érdekli. Egy 1996-os interjúban azonban, amikor még feltörekvő filmcsillag volt, és a kedvenc színészeiről kérdezték, ezt válaszolta:

Nagyon kevés olyan férfit ismerek, akire felnézhetnék. Ezért értékelem a régebbi filmeket, mert azokban egy olyan férfi látható, aki kiáll az elveiért. Mint [Robert] Redford. Ő azt a fajta férfit ábrázolta, amilyenek a férfiak lenni akartak, és amilyennek a nők akarták, hogy a férfiak legyenek.

Amikor arról kérdezték, kit tart a legszebb nőnek a vásznon, és mi a véleménye a szépség és a szakma kapcsolatáról, Brad Pitt hosszas fejtegetésbe kezdett:

Amikor meglátunk egy embert, csak a külsejére koncentrálunk? Ez csak az első benyomás. Vannak olyanok, akik nem ragadnak meg senkit azonnal, de beszélgetsz vele, és ő lesz a legszebb dolog a világon. A legnagyobb színészek nem azok, akiket szexszimbólumoknak neveznénk. Megmondom, ki a kedvenc színésznőm: Dianne Wiest. És őt nem neveznéd szexszimbólumnak. Dianne Wiest számomra a legszebb nő a filmvásznon.

Dianne Wiest már a '70-es években feltűnt tévéfilmekben, mozis pályafutása a '80-as években indult be. Az 1986-os Hannah és nővérei valamint az 1994-es Lövések a Broadwayn című filmekben nyújtott alakításáért Oscar-díjat is kapott.

(via Faroutmagazine.co.uk)