Sosem találod ki, melyik marcona szereplő imádta legjobban „bébi Yodát” a The Mandalorian forgatásán!

A kis gézengúz eredetileg CGI lény lett volna, végül mégis animatronic baba lett. A rajongók plüssfigurát követelnek belőle!

Rég volt ennyire egységes az elmúlt 20 évben a Csillagok háborúja-rajongók véleménye! A Disney+ csatornán november 12-én elstartoló The Mandalorian tévésorozat ugyanis a jelek szerint sokkal jobban visszahozta az idősebb rajongók számára az „őstrilógia” poros-rozsdás-olajfoltos hangulatát, mint az előzményfilmek és a Star Wars VII-VIII. Sajnos pont ezért fájó, hogy Magyarországon jelen állás szerint hivatalosan nem lehet látni belőle egyetlen képkockát sem (talán majd 2020-ban)...

V I G Y Á Z A T ,  S P O I L E R V E S Z É L Y !

De nem is kell Disney+ előfizetőnek és hardcore Star Wars-rajongónak lenni ahhoz, hogy a közösségi médiában szembe jöjjön velünk a The Mandalorian, mert az 1. epizód végén megismert kis űrlény, „bébi Yoda” annyira meglágyította a legmegveszekedettebb Disney-gyűlölők szívét is, hogy úton-útfélen belebotlik az ember a közösségi oldalakon. Ő lenne az:

A Gizmo és Yoda szerelemgyerekére hasonlító, „mindössze” 50 éves kis cukiság legnagyobb rajongója ráadásul olyasvalaki, akiről senki sem gondolta volna! A fanatikus nem más, mint Werner Herzog, az öntörvényű rendezőzseni (aki saját bevallása szerint soha egyetlen Star Wars-filmet nem látott, és nem is különösebben érdekli a franchise), aki a sorozat indulása óta sorra adja a viccesebbnél viccesebb interjúkat.

Herzog különös rajongásáról a sorozat egyik showrunnere, Dave Filoni mesélt a Vanity Fair riporterének: a The Mandalorian stábja eredetileg CGI-lényt szeretett volna, mert azt könnyebb az utómunka fázisban módosítani. Ám végül fizikai figura is készült, amit két bábos mozgatott. Amikor a stáb a forgatáson az egyik jelenetet még a bébi Yoda-babával vette fel, a másikat viszont már a baba nélkül akarták volna megcsinálni, hogy a kis lényt majd odarajzolják utólag, Herzog ingerülten rájuk ripakodott:

Gyávák vagytok! Hagyjátok csak ott!

Herzog saját bevallása szerint annyira aranyosnak találta a gülüszemű, lapátfülű, zöld kis manót, hogy kis híján elsírta magát örömében a forgatáson:

Láttam a díszletben. Szívszorító volt! Szívszorítóan szép, és teljesen élethűnek tűnt. Mindenki pityeregni fog, ha meglátja!

Herzog túláradó szeretete bébi Yoda iránt azért különösen ironikus, mert a történetben pont ő az a rosszban sántikáló, ex-birodalmi előkelőség, aki megbízást ad a címszereplő mandalore-i fejvadásznak a kicsi előkerítésére! Hogy mit akar bébi Yodával, azt egyelőre nem tudni. De mivel a karakter egy kegyvesztett birodalmi vezető, aki a második Halálcsillag pusztulása óta a rohamosztagosaival és egy furcsa orvossal együtt bujkál a galaxis peremén – nagyjából úgy, ahogy a ponyvák okkult nácijai konspirálnak a dél-amerikai dzsungel mélyén, a Negyedik Birodalom megszületéséről álmodozva – szinte biztos, hogy a hosszú élet titkát, esetleg a Jedik különleges képességeit akarja kicsikarni Yoda távoli(?) rokonából. (via Indiewire)