Stifler leggusztustalanabb (meg)szívatásai

Október 3-án ünnepli 45. születésnapját Seann William Scott, akinek a neve szinte egybeforrt az Amerikai pite-filmek legbunkóbb karakterével. Az esemény apropóján összegyűjtöttük Stifler leghányingerkeltőbb szívatásait és megszívatásait. Csak erős gyomrúaknak!

5. Amerikai pite: bosszú Kulagépen

Az első Amerikai pite-filmben Stifler nagyon felhúzza magát azon, hogy Finch nevű haverja, hogy jobb esélyekkel csajozhasson be, elterjeszti róla, hogy megverte. Stifler a fiút Kulagépnek csúfolja, mivel a finnyás srác nem hajlandó az iskolai vécét használni nagydologra – és Stifler nem épp nemes bosszúja is ezzel lesz kapcsolatos. Hashajtót kever Finch mocaccinójába, majd az épp sürgős dolgára rohanó fiút betereli a lányvécébe, hogy ott, a lányok füle hallatára szakadjon ki belőle gusztustalanabbnál gusztustalanabb hanghatások kíséretében a szapora béltartalom. A végén pedig az egész iskola kiröhögi szerencsétlen srácot, mivel Stifler nyilván mindenkinek szólt a dologról, hogy még ezzel is megalázhassa. Szép volt!


4. Amerikai pite: A találkozó – bosszú a rivális fiúbandán

Az otromba karakternek bő tíz évvel a gimi után sem nőtt be a feje lágya. Ezúttal a csinos szomszéd lány pasijának és társainak tör borsot az orra alá azzal, hogy konkrétan belesz*rik a hűtőládájukba, amikor azok a tengerparton sörözgetnek. Stifler ezúttal sem érzi, hol a határ, több értelemben sem, hiszen a srácok majdnem rajtakapják, ahogy vécének használja a hűtőládát. (Anti)hősünknek az utolsó pillanatban társai segítségével sikerül elmenekülnie, és slusszpoénként még áldozatai jetskijét is tönkreteszi, hiszen korábban odakötözte az utóbb menekülőautóként szolgáló kocsihoz. Nagyon furmányos!


3. Amerikai pite 2.: aranyeső

Elsőre azt gondolnánk, az Amerikai pite-filmeknek meglehetősen hímsoviniszta a világképe, de több olyan jelenet is van, amelyből ennek pont az ellenkezője jön le. Az az egyik, amelyikben Stifler túl erőszakosan nyomul egy lányra, és a film alkotói úgy szolgáltatnak költői igazságot, hogy a karakter pisizuhatagot kap a nyakába. A franchise második részében ugyanis az történik, hogy a fiú egy buliban pezsgővel le akar itatni egy kiszemelt lányt, majd hamarosan már a melléről nyalná le az odafolyt italt. A lánynak túl gyors a tempó, ezért inkább azt találja ki, hogy rendkívül erotikus módon majd ő locsolja a pezsgőt Stiflerre.


Csakhogy egy véletlen baleset folytán a lány elájul, a pezsgőzuhanyt váró figurát pedig föntről, a balkonról nemes egyszerűséggel leh*gyozza az egyik bulizó (a John Cho alakította John), akinek már annyira kellett, hogy nem bírta kivárni a sorát a mindig foglalt vécén. Ebből az alapvetően nyilván elég gusztustalan jelenetből azért látszik, hogy az Amerikai pite-filmeket nem hülye gyerekek írták, hiszen a gyomorforgató mozzanaton kívül valódi humort is rejt a képsor: például amikor eljátszanak azzal, hogy a lezúduló pisifolyam majdnem a lányt találja el (de szerencsére megússza), vagy amikor Stifler azt ismételgeti a nem épp nemes nedűt nyeldekelve, hogy érzi is benne a buborékokat.


2. Amerikai pite: a világos sör

Egy újabb példa, ezúttal az első részből, arra, hogy az alkotók a lányok pártját fogják az ellenszenves Stifler ellenében. A karakter ezúttal is rá akar mászni egy buliban egy kissé vonakodó lányra, majd amikor az közbeveti, hogy behozza a pásztoróra helyszínéül kinézett szobába a sörét, a srác felajánlja neki azt, ami már amúgy is ott van az éjjeliszekrényen. Amikor rájön, hogy nem fog összejönni a szex, Stifler csalódottan inkább maga issza meg a sört – csakhogy amit nem tud, hogy

Vicky és Kevin korábban ugyanebben a szobában pettingeltek, és az ennek eredményeként keletkezett testnedvet, hogy ne kenjék össze az ágyneműt, a szóban forgó sörbe csorgatták.

Stifler és célpontja párbeszédekor van egy pillanat, amikor a lány majdnem beleiszik a sörbe, de a srác szerencsére kikapja a kezéből, szóval ezúttal is Stifler issza meg a levét. (Sajnos végül a lány sem ússza meg szárazon, mivel az undorában hányó fiú őt is eltalálja.) Az alkotók a már így is épp elég undorító képsort végül még megfejelik azzal, hogy mutatják Stiflert a vécébe hányni – miközben társai kiröhögik, és kérdezgetik, hogy hogy ízlett neki a „világos sör”.


1. Amerikai pite 3. – Az esküvő: kutyakakievés

Stifler kalandjai közül magasan a leggusztustalanabb mozzanat, amikor a karakter arra kényszerül, hogy elfogyasszon egy kis marék kutyasz*rt. A Jim és Michelle esküvőjéről szóló harmadik Amerikai pite-filmben ráadásul a figura kivételesen nem szemétkedik senkivel, sőt,

kifejezetten önzetlenül viselkedik

(legalábbis ebben a jelenetben). Amikor ugyanis véletlenül megeteti a rá bízott jegygyűrűt egy kutyával, később lesben áll, hogy amikor az ékszer kijön az állat másik oldalán, ő azonnal begyűjtse.


Ez nyilván azt is jelenti, hogy kutyaürülékben kell turkálnia, de az alkotók minden bizonnyal túl finomnak érezték ezt a poént, ezért rátettek még jó pár lapáttal, és később meg is etették a kutyakakit a fiúval: amikor Stifler megpróbálja belopni a markában a cuccot a szobájába, hogy kikotorja belőle a gyűrűt, feltartóztatja az örömszülők csapata, és megkérdezik, mit dugdos a kezében, mire ő zavarában azt hazudja, hogy csokitrüffelt, amiből az örömanya is mindenképpen enni akar – a végére elszabadul a pokol, és a fiú inkább bekapja az „édességet”, hogy megkímélje a finom hölgyet. Fura ellentmondás, hogy ennek a végsőkig gyomorforgató képsornak is vannak kifejezetten humoros részei, például amikor arra biztatják a kakát befaló Stiflert, hogy legközelebb hozzon mindenkinek. De az is vicces, ahogy arról beszéltetik a kínlódó srácot, hogy milyen a csokitrüffel.