Súlyos betegségben szenved Jeff Bridges

A színész a Twitter oldalán jelentette be, hogy daganatos betegséggel, limfómával diagnosztizálták. De határozottan állítja, hogy jók a kilátásai.

„Ahogy a Töki mondaná: minden szarnak napvilágot kell látnia. Limfómával diagnosztizáltak. Habár ez egy súlyos betegség, abban a szerencsében lehet részem, hogy

nagyszerű orvoscsapat foglalkozik velem, és jók a kilátásaim.

Elkezdődtek a kezelések, és folyamatosan tájékoztatni foglak titeket a gyógyulásomról” – olvasható a színész október 20-i bejegyzésében.

A sztár egy következő posztban megköszöni a támogatást, és még arra is van ideje, türelme és energiája, hogy szavazni küldje a követőit (az Egyesült Államokban november 3-án tartják az elnökválasztást). „Ha már itt vagytok, kérlek, ne felejtsetek el elmenni szavazni. Mert mind együtt vagyunk ebben. Szeretettel: Jeff” – írta a színész.

A limfóma a nyirokrendszer sejtjeit, a fehérvérsejteket vagy más néven limfocitákat érintő betegség. Limfóma esetén a limfociták rákos sejtekként kezdenek viselkedni, ellenőrizetlenül növekednek és osztódnak, illetve nem pusztulnak el kellő mértékben.

A kóros limfociták a nyirokcsomókban gyűlnek össze, ahol duzzanatot képeznek. Mivel a limfociták az egész szervezetben jelen vannak, kóros szövetszaporulat, azaz limfóma a nyirokcsomók mellett a test más részeiben is előfordulhat – olvashatjuk a betegségről a Daganatok.hu-n.

Jeff Bridges a 2019-es Golden Globe-gálán, ahol életműdíjat vehetett át. Forrás: Kevin Winter / Getty Images

 

Akármilyen kedvező is a prognózis, a lassan 71 éves sztárnak gyógyulása idejére vélhetően le kell majd lassítania egy kicsit. Jeff Bridgest ugyan a nagyvásznon legutóbb már két éve láthattuk, a 2018-as Húzós éjszaka az El Royale-ban című filmben, de jelenleg is készül egy minisorozata, The Old Man címmel. Nemrégiben pedig megjelent egy Daddy Daughter Day című gyerekkönyve, amit lányával, Isabelle Bridges Boesch-sel közösen adott ki, és amelynek ő készítette az illusztrációit. A sztár ezenkívül zenészként is tevékenykedik, Jeff Bridges című albuma 2011-ben jelent meg.


(via NME)