Sylvester Stallone tagadja, hogy szexre kényszerített és megfenyegetett egy 16 éves lányt

A Daily Mail robbantotta az ügyet, miszerint találtak egy rendőrségi jelentést 1986-ból, melyben egy 16 éves lány szexuális zaklatással és fenyegetéssel vádolta meg a filmsztárt és testőrét, Michael De Lucát.

A színész szóvivője gyorsan reagált is: nevetségesnek és hamisnak nevezte a sztorit.

A Daily Mail cikke szerint az eset 1986-ban történt a Túl a csúcson című film forgatásakor, amikor egy 16 éves lány egy Las Vegas-i hotel halljában találkozott az akkor negyvenéves Stallonéval, akitől autogramot kért. Jelen volt Michael De Luca is, aki Stallone testőre volt. (A lányt egyébként David Mendenhall mutatta be Stallonénak). A színész, miután megkérdezte a lánytól, hogy hány éves, ajánlatot tett neki De Lucával, hogy „egy későbbi időpontban olyan csókot adna neki, amit sosem felejtene el.” Nevada államban egyébként a beleegyezési korhatár 16 év.


De Luca aztán kulcsot adott a lánynak a szobájukhoz, ahol a lány meg is jelent, majd Stallone a lány beleegyezésével szexuális aktust folytatott vele, amíg De Luca a fürdőben volt. Stallone megkérdezte a lánytól, hogy mit szólna egy édeshármashoz, majd állítólag kényszerítette őt, hogy orálisan elégítse ki De Lucát. A lányt a rendőrségi jelentés szerint megfenyegette a színész, hogy betöri a fejét, ha szól a rendőrségnek. A tinédzser azt mondta a hatóságoknak, hogy "kellemetlenül" és "megfélemlítve" érezte magát, amikor Stallone De Lucát is bevonta. Az állítólagos incidensről a lány egyik barátja szólt a hotel egyik alkalmazottjának, aki értesítette a rendőrséget.

 Stallone szóvivője, Michelle Bega a TMZ-nek így nyilatkozott az ügyről: „Senki nem tudott a történetről egészen addig, amíg ez a cikk meg nem jelent ma, beleértve Mr. Stallonét. Mr. Stallonét soha nem keresték meg a hatóságok vagy bárki más az üggyel kapcsolatban.”

Laura Meltzer, a Las Vegas-i rendőrség szóvivője azt mondta, hogy a nyilvántartásuk nem tartalmazza az ennyire régi ügyeket, így nem tudja megerősíteni a jelentés valódiságát. Azt is hozzátette, hogy a jelentés formai szempontból stimmel, vagyis összhangban van szokásos rendőrségi eljárási formulával. A Daily Mail azt állítja, hogy a Las Vegas-i rendőrség szexuális visszaélésekkel foglalkozó osztályának egykori vezetője megerősítette, hogy a dokumentum valódi.

via Vulture; Independent; Daily Mail