Színészek, akik gyűlölik a saját filmjüket

A színészeknek általában jókat kell mondani a filmjeikről, de van, amikor nem bírják magukban, ha valami borzalomban játszottak. Ilyenkor elég őszintén fogalmaznak.

Brad Pitt - Az ördög maga

1997 februárjában, mindössze nyolc héttel a bemutató előtt, az ilyenkor szokásos áradozások helyett Brad Pitt alaposan megmondta a véleményét a Newsweek riporterének Alan J. Pakula thrilleréről. "Nem volt forgatókönyvünk. Nos, valójában volt, méghozzá nagyszerű, mielőtt számos ok miatt szét nem cseszték az egészet. Ott helyben kellett kitalálni mindent, hogy egyáltalán haladjunk - Jézusom, mekkora nyomás alatt voltunk! Ez volt a legfelelőtlenebb forgatás - már ha egyáltalán annak nevezhetjük -, amit valaha láttam."

 

Sir Alec Guinness - Csillagok háborúja

Guiness óriási sztárként csatlakozott az akkor teljesen ismeretlen főszereplők mellé, és soha nem titkolta, mennyire gyűlölte a Csillagok háborúját. "A pénzt leszámítva, megbántam, hogy beszálltam a filmbe. Jópofa, de ez nem színészi munka, a párbeszédek - amik siralmasak - folyton változnak, és alig javulnak, én pedig túl öregnek érzem magam ahhoz, hogy megtaláljam a hangot ezekkel a fiatalokkal." Az elképesztő siker azután jócskán meglepte, de ez mit sem változtatott a véleményén. Önéletrajzi kötetében elmeséli, hogy egyszer egy srác autogramot kért tőle, és azzal dicsekedett, hogy már több, mint százszor látta a Csillagok háborúját. Guinesst nem hatotta meg: azzal a feltétellel dedikált neki, hogy soha többé nem nézi meg a filmet.

 

Sylvester Stallone - Állj, vagy lő a mamám!

"Sok tényleg vacak filmet csináltam, de mind közül az Állj, vagy lő a mamám volt a legrosszabb. Ha azt akarod, hogy valaki bevalljon egy gyilkosságot, csak ültesd le a film elé. Negyed óra múlva mindent el fog mondani."

 

Halle Berry - Macskanő

Három évvel Oscar-díja után a színésznő a Macskanőért kiérdemelte a legrosszabbaknak járó Arany Málnát is, és míg a "büszke" nyertesek inkább elsunnyogják vagy jobb esetben elheherésznek ezen, ő tisztességgel elment és személyesen átvette a neki járó kitüntetést, sőt, még beszédet is mondott, amiben mindenkit kiosztott. "Tudjátok, egy csomó embernek köszönetet kell mondanom, hiszen  segítség nélkül nem kapsz csak úgy Arany Málnát... Először is köszönetet akarok mondani a Warner Bros-nak. Köszönöm, hogy beletettetek ebbe a rakás szarba, ebbe az istentelenül borzalmas filmbe. Épp erre volt szüksége a karrieremnek. Fent voltam a csúcson, aztán a Macskanő letaszított a mélybe."

 

Christopher Plummer - A muzsika hangja

Hiába ez az édes-bús musical tette világszerte ismertté a nevét, Plummer szenvedélyesen gyűlölte a filmet, és arról álmodozott, bár ne létezne. Nevezte többek közt The Sound of Mucus-nak, azaz A takony hangjának (angolban ez elég ötletes szójáték a The Sound of Music-ra), S&M-nek, illetve "a film"-nek (a Film, Aminek Nem Mondjuk Ki A Nevét). 2010-ben mondta a The Boston Globe című lapnak: "Kissé untam a karaktert. Keményen dolgoztunk, hogy érdekesebbé tegyük, de falra hányt borsó volt. Nem én tehetek róla, hogy ez lett belőle. Úgy értem, hogy nem mehetek oda a világ összes emberéhez esdekelni. Ez nem nekem való."

 

Mark Wahlberg - Az esemény

Wahlberg A harcos egyik sajtótájékoztatóján osztotta meg sommás véleményét a filmről. "Kicseszett fák, ember. A növények. Hát kapják be."

(Forrás: Mental Floss)