Színészek, akik nem tudták abbahagyni a röhögést a forgatáson

A színészek is emberek, olykor nekik sem sikerül uralkodniuk magukon a forgatásokon. Szerencsére ekkor is forog a kamera, a cikkben a végeredmény.

A mozikedvelő közönség egy-egy filmet látva bizonyára elgondolkodik, hogy bizonyos jeleneteket hogy az ördögbe vettek fel, legyen szó valamilyen horrorfilmről, vagy épp egy nagyon vicces vígjátékról. Mert hogy a színészek is emberek, nekik is vannak személyes reakcióik, rossz napjuk, amikor egyszerűen nem engedelmeskednek a végtagjaik, vagy mindenen elröhögik magukat. Ezeket a bakikat szerencsére éppúgy rögzítik a filmesek, mint a rendes képkockákat, és az elrontott jeleneteket rendszerint a DVD kiadásokon mi is láthatjuk. Most következzen egy válogatás az elrontott jelenetekből:

Eva Mendes és Mark Wahlberg a Pancser Police-ban

Will Ferrell elég laza, ha vígjáték-forgatásokról van szó. Ezt a filmet Adam McKay, Ferrell állandó írótársa rendezte, és mindketten hihetetlenül jól tudnak improvizálni. Will Ferrellt egyenesen arra szokták ösztönözni a rendezők, hogy minél többet improvizáljon, hátha még viccesebb jelenet kerekedik ki belőle, mint az eredeti a forgatókönyvben. Ezt azonban a többi szereplőnek is a helyén kell tudnia kezelni, és ez néha nehéz. Főleg, amikor Ferrell elemében van, mint ezeknél a jeleneteknél. Elképzelésünk sincs, hogyan lehet Will Ferrell társaságában komolynak maradni. És láthatóan a többi színésznek is problémája van ezzel:

 


Brad Pitt a Pénzcsinálóban

Itt nem egy vígjátékról beszélünk, sőt. A film a baseballról szól, illetve nem is magáról a sportról, mint inkább a sport „pénzcsináló szerepéről”. A moziban nagyrészt egy halom ember beszélget arról, hogy melyik játékos hozza a legtöbb pénzt, melyikük a legjobb befektetés – itt a sportolók inkább árucikkek, mintsem sportemberek, a szó nemesebb értelmében. 

Az alábbi háromperces videón Brad Pittet láthatjuk, amint küszködik saját magával és a röhögésével. Próbálja összeszedni magát, némi komolyságot erőltetni az arcára, de csak nagyon nehezen sikerül neki.

 


Emma Watson a Harry Potter-filmekben

A nyolc Harry Potter-film mindegyikében játszott Emma Watson, de ez idő alatt számos olyan jelenet volt, amikor egyszerűen nem tudott uralkodni magán, illetve nevetésén. Az alábbi videón is látunk egyet a sok közül, és az is kiderült, hogy ez a probléma olyannyira rányomta bélyegét a forgatásokra, hogy a stáb már büntetéssel fenyítette be a viháncoló színésznőt. Minden egyes alkalommal fizetnie kellett, amikor nem tudta türtőztetni magát.

 


Jimmy Fallon a Szívem csücskeiben


Jimmy Fallont ismerhetjük a Saturday Night Live (SNL) című talkshow-ból, a Late Night with Jimmy Fallon című műsorból és persze vígjátékokból és tévésorozatokból is. Fallon legendásan nem tud uralkodni az arcberendezésén, ami a talkshow-knál még elfogadható, de filmforgatáson azért eléggé megnehezíti a stáb dolgát. Fallon a Szívem csücskei című baseball-komédiában sem tudta hozni a pókerarcot, sőt:

 


Paul Rudd és Leslie Mann a 40 és annyiban

Melissa McCarthy szereplése kellemes meglepetése volt a filmnek. Egy cameo jelenet erejéig mutatkozott meg, mint ideges anyuka egy iskolai megbeszélésen, ahol találkozik Pete-tel és Debbie-vel (Paul Rudd és Leslie Mann). A jelenetet egyetlen trailer sem tartalmazta, és a film promótálásánál sem került elő a színésznő. Mindenesetre ő egy igazi energiabomba nagyszerű komikusi képességekkel. Ő is – hasonlóan Will Ferrellhez – imád improvizálni, és tud is, úgyhogy színész legyen a talpán, aki felveszi vele a verseny, de legalábbis komoly tud maradni a jelenetben. Ez Paul Ruddnak és Leslie Mannek sem sikerült. Nem hibáztatjuk őket.

 

 

Jonah Hill az Itt a végében

Az egész film egy hatalmas blöff, de annak jó! Ebben senki nem veszi komolyan magát: Hollywood ifjú titánjai saját maguk fikciós megfelelőjét alakítják. James Franco és haverjai bizonyára elég jól érezték magukat a forgatáson, valahogy úgy történhetett, hogy Franco és Seth Rogen összerántották a bandát, aztán ha már ott voltak, csináltak gyorsan egy filmet is. A baráti körhöz tartozik Jonah Hill is, aki sokat improvizált a filmben, és mindezt olyan viccesen tette még saját maga számára is, hogy sokszor nem bírt magával.

 

 

Johnny Depp A Karib-tenger kalózai-filmekben


Kalóznak öltözni baromi vicces lehet. Ennél már csak az lehet a jobb, amikor az ember dollármilliókat kap azért, hogy kalóznak öltözzön, és igazinak tűnő kalózhajókon marháskodjon. Na igen, Johnny Depp a világ egyik legszerencsésebb embere, és a felvételek tanúsága szerint valóban jól szórakozik a forgatásokon. Persze a szöveggel vannak gondjai, de arra meg ott van a súgója – ahogy az a közelmúltban kiderült.

 

 

Margot Robbie a Suicide Squad -  Öngyilkos osztagban

Az egyik legjobb képregényből készült film a legjobb gonoszokkal, nagyszerű kosztümökkel, változatos karakterekkel. Margot Robbie Harley Quinnt alakította, aki Joker pártfogoltja volt, így munkaügyi kötelessége volt nevetni a forgatáson, de azért lehet, hogy nem erre gondoltak.

 

via looper.com