Színészek helyett Disney-figurák vonultak fel a vörös szőnyegen a sztrájk miatt

A Kísértetkastély premierjén egyetlen szereplő sem vett rész.

A csütörtökön kezdődött a hollywoodi színész sztrájkja a munka mindenfajta beszüntetését magában foglalja, amibe a premiereken való részvétel is beletartozik. Így történt, hogy a Kísértetkastély című új, élő szereplős Disney-film szombati premierjén mesehősök vonultak fel a vörös szőnyegen Disneylandben. Többek közt Mickey és Minnie egér, Szörnyella, a gonosz királynő a Hófehérkéből, valamint Demóna fogadta a vendégeket Jamie Lee Curtis, Jared Leto, Owen Wilson és Danny DeVito helyett.

Minden a sztrájkról

Indul a színészek sztrájkja, leállhat Hollywood

160 ezren döntöttek a munkabeszüntetés mellett. Jobb munkakörülményeket, és védelmet akarnak a mesterséges intelligenciától.

Tovább

 

Egyedül a rendező, Justin Simien jelent meg a premieren, és bár úgy volt, hogy nem fog nyilatkozni az újságíróknak, végül mégis mondott pár szót:

„Ambivalens érzéseim vannak ezzel az egésszel kapcsolatban, hiszen nagyon büszke vagyok erre a szereplőgárdára, és szomorúsággal tölt el, hogy nincsenek most itt. Ugyanakkor támogatom az ügyet, ami miatt nincsenek most itt, és örülök, hogy én képviselhetem őket.”

A Kísértetkastély július 27-től látható a magyar mozikban.