Szívmelengető videó készült az eddigi 9 Star Wars-film forgatási interjúiból és bakiparádéjából

John Boyega eközben Jimmy Fallonnál járt, naná, hogy előkerült az ágya alatt felejtett forgatókönyv esete is!

Hamarosan nyakunkon a Skywalker kora decemberi premierje, nem csoda, hogy pár napja megint minden a Star Warsról szól. A várva várt film egyik főszereplőjét, a Finn nevű ex-rohamosztagost alakító John Boyega nemrég  Jimmy Fallonnál járt a The Tonight Show-ban, ahol természetesen előkerült az ágy alatt felejtett, majd onnan az eBay-re felkerülő forgatókönyv esete is. Boyega így mesélte el a történteket Jimmy Fallonnak, nagy nevetgélések közepette:

Az ágy alá raktam a teljes forgatókönyvet, aztán másnap úgy költöztem ki a szobából, hogy a szkript ott maradt. Már nem forgattunk egyébként, kész voltunk mindennel, én meg el is felejtettem, hol a forgatókönyv. Aztán később, igen, valaki felrakta az eBay-re.

A forgatókönyv összes oldalán vízjelben szerepelt Boyega neve, így egyből tudta a Disney, ki volt a felelőtlen stábtag, amikor a papírok felbukkantak az eBay-en 80 dollárért (ami mindössze 25 ezer forint).

Szerintem azért indult ilyen alacsonyról az ár, mert csak az én nevemet látták az oldalakon, azt hogy ez egy Star Wars-forgatókönyv, nem is vették észre. Nem hinném, hogy elolvasta volna az illető az összes oldalt, inkább csak látta, hogy ez valami cool dolog, amit egy kis dohányért megpróbálhat majd elsózni online.

Boyega elmondása szerint a Disney végül „visszavásárolta” a forgatókönyvet, őt pedig személyesen teremtette le Bob Iger, a Disney vezérigazgatója és Kathleen Kennedy, a Lucafilm elnökasszonya. A sztár sosem fogja elfelejteni, milyen idegesen hívta fel a menedzsere:

Haver, most hívott a Disney és a filmipar legbefolyásosabb istenei, akiknek dolgozol, és akiknek a karrieredet köszönheted, hogy elveszítetted Hollywood legértékesebb forgatókönyvét!

Ezután Boyega nemcsak azzal viccelődött a show-ban, hogy innentől kezdve mindig egyszerű lesz Halloweenkor jelmezbe öltöznie, mert mindenre rámondhatja, hogy ez Finn otthoni ruhája, hanem azzal is, hogy a történtek után soha többé nem fog vele dolgozni a Disney. Reméljük, ez tényleg csak poén volt, elvégre hatalmas hírverést csapott most a Skywalker korának.

Mivel az idei kilencedik epizód lényegében az 1977 óta tartó Skywalker-családmese grandiózus lezárása lesz, a Disney és a Lucasfilm a napokban egy szívmelengető összeállítást is készített a jeles alkalomra. A videó a három trilógia forgatásai idején felvett interjúikból és bakiparádékból szemezget, így a Mark Hamill és Harrison Ford fiatal és idős kiadása mellett szerepel benne többek között Sir Alec Guinnes Carrie Fisher, Peter Mayhew, Daisy Ridley, John Boyega, Ewan McGregor, Billy Dee Williams, Anthony Daniels, sőt, J.J. Abrams és maga George Lucas is! Íme:

(via Entertainment Weekly & The Hollywood Reporter)