Szörnyű állapotba került A Karib-tenger kalózai sztárja

Geoffrey Rush-nak állítása szerint tönkrement az élete, amióta egy újságban szexuális zaklatással vádolták.

A színész virtuálisan házhoz van kötve, elveszítette az étvágyát, alig eszik, és hatalmas érzelmi és szociális megterhelésnek van kitéve – olvasható a bíróságra most beadott papírok szerint. Mindez Rush ügyvédje szerint a Daily Telegraph nevű ausztrál újságban 2017-ben megjelent cikkek miatt történt, a színész ezért rágalmazás miatt már korábban beperelte a lapot.

A 66 éves sztárról az jelent meg a kiadványban, hogy nem megfelelő módon viselkedett egy kolléganőjével, amikor a Sydney Theatre Companynél 2015-ben a Lear királyt állították színpadra. Miközben Rush és védője ragaszkodnak hozzá, hogy a cikkek perverznek és szexuális ragadozónak állították be őt, a napilap álláspontja szerint nem írtak szexuális indíttatásról. Ezenkívül be akarják vonni az ügybe a színházi társulatot is, hiszen információikat tőlük szerezték.

Geoffrey Rush A király beszédében. Forrás: Budapest Film

 

Geoffrey Rush ügyvédje szerint mindez csupán játszadozás és időhúzás. A lap ugyanakkor azt állítja, a színház adott ki nekik egy olyan tartalmú nyilatkozatot, amely egy, a színész elleni panaszról szólt, és tudatában voltak, hogy a Daily Telegraph ezt le akarja közölni.

Miközben az Oscar-díjas sztár mindent tagad, a bíróság pénteken fogja vizsgálni a Sydney Theatre Company szerepét az ügyben. A The Guardian korábban azt írta az ügyről: Rush állítólag a próbák és előadások során többször is úgy érintette meg egy kollégáját, ami kényelmetlen volt a nő számára, és mindezt annak ellenére sem hagyta abba, hogy az érintett megkérte rá.


(via The Guardian)