Sztárok, akik pillanatok alatt tönkretették a saját karrierjüket

Az ellene indított kártérítési pert ugyan megnyerte, de már semmi sem menti meg a szexuális zaklató Kevin Spacey karrierjét. Összeszedtünk pár hasonló esetet, amikor az illető színész saját ballépésével kaszálta el egyik pillanatról a másikra a pályáját.

Jennifer Grey

A Meglógtam a Ferrarival és a Dirty Dancing sztárjának kollégáitól, Matthew Brodericktől és Patrick Swayze-től eltérően a nyolcvanas éveket követően nem sikerült befutnia, pedig ilyen előzmények után minden esélye megvolt rá. Mindennek az oka a színésznő orra volt – és nem amiatt, amire gondolnánk. Greynek az átlagtól kissé eltérő, nagyobb, szabálytalanabb orra volt az őt híressé tevő filmekben; ő viszont nem volt megelégedve ezzel a testrészével, ezért elment egy orrplasztikára, hogy kicsinyítsenek rajta. A plasztika viszont sajnos túl jól sikerült. Onnan kezdve ugyanis senki sem ismert rá a sztárra, annyira megváltoztatta a külsejét és karakterét az új orr. A színésznőt azóta egyáltalán nem hívják főszerepekre, így karakterszínészként próbálkozik (pár éve például A Grace klinika pár részében láthattuk).

„Ez volt a sátán orrplasztikája.

Emiatt most már mindig én leszek az az egykor híres színésznő, akit senki sem ismer meg az új orra miatt” – nyilatkozta a sztár egy interjúban.

Ilyen volt – ilyen lett. Forrás: CBS via Getty Images és Tommaso Boddi / WireImage / Getty Images

 

Wesley Snipes

Wesley Snipes a 90-es években (olyan filmjeivel, mint Az 57-es utas vagy a Penge) még hatalmas sztárnak számított

– aztán egyszer csak úgy döntött, hogy nem fizeti be az adót.

A színész minden bizonnyal azt gondolta, hogy ha kiderül a kis stiklije, legfeljebb utólag befizeti, amit kell, meg még büntetésként hozzácsap egy kis kamatot. Nos, nem így történt. Mivel Snipes három éven át követte el az adóelkerülés vétségét, minden év után egy év börtönt kapott, azaz 2010 és 2013 között egy pennsylvaniai korrekciós intézet vendégszeretetét élvezte, amit, miután szabadult, még megtoldottak egy kis házi őrizettel; ráadásként 17 millió dolláros bírságot szabtak ki rá. A színész emiatt nemcsak amiatt nem tudott munkát vállalni, mert épp börtönben volt – azóta sem igazán keresik a kegyeit a casting directorok.

Forrás: Jeff Kravitz /FilmMagic / Getty Images


Randy Quaid

A Tökös tekés és a Vakáció-filmek egykori sztárját egykor még Oscarra is jelölték (Az utolsó szolgálat című 1973-as film mellékszerepéért), majd masszív komikusi karriert tudhatott magáénak, amit 2009-ben egy csapásra sikerült tönkretennie azzal, hogy letartóztatták, mivel nem volt hajlandó kifizetni egy 10 ezer dolláros szállodai számlát. Később feleségével, Evivel felcsaptak lakásfoglalónak (egy olyan ingatlanba költöztek be, amiben korábban laktak, de nem volt a tulajdonuk), ezért ismét lecsapott rájuk a rendőrség. A páros ekkor úgy döntött, Kanadába szökik, ahol azóta is élnek,

és kitalálták, hogy nem a törvény elől szöknek, hanem egy olyan titkos szervezet elől, ami hollywoodi sztárokra vadászik, hogy lejárassa őket.

Quaidet a 2010-es években Kanadában is letartóztatták párszor, és ha vetünk egy pillantást a Twitter-oldalára (ahova gyakran posztol bizarr videókat), azonnal világossá válik, hogy nem mostanában lehetünk szemtanúi a nagy visszatérésének.

 

 

Megan Fox

Megan Fox a 2007-es Transformersszel robbant be a filmvilágba, mint a főhős barátnője, és egy pár éven belül a film folytatásán kívül szerepelt még pár nagyobb durranásban, például az Ördög bújt beléd című horrorkomédiában, 2009-ben. És ugyanebben az évben történt, hogy a színésznő azt találta nyilatkozni a Michael Bayjel, a Transformers rendezőjével közös munkáról, hogy olyan volt, mintha Hitlerrel kellett volna forgatnia. „Olyan, mint Napóleon, és nagyon vigyáz, hogy megőrizze ezt az őrült, kegyetlen imidzsét.

Olyan akar lenni a forgatásokon, mint Hitler, és ez sikerül is neki”

– mondta Fox a Wonderland nevű brit magazinnak, amit a jelek szerint az Egyesült Államokban is járatnak.

Forrás: Scott Dudelson / Getty Images


Baynek magának ugyan nem volt különösebb problémája a nyilatkozattal, és leszerződtette volna a színésznőt a harmadik Transformers-filmre is, de a mozi producere, Steven Spielberg (akinek a Shoah Foundation alapítójaként nem igazán tetszett a Hitler-hasonlat), megvétózta a dolgot. Fox azóta csak nem túl sikeres független produkciókban, sorozatepizódokban és Tini nindzsa teknőc-filmben szerepel.

De szerencsére ő mindezt úgy fordította le magának, hogy a nőgyűlölet elől menekült el Hollywoodból, és mára sikerült megtalálnia magát.


Alex Pettyfer

A Magic Mike-kal az addig szinte teljesen ismeretlen Alex Pettyfer lett a 2012-es év egyik nagy felfedezettje, a 2015-ös folytatásban, a Magic Mike XXL-ben viszont az ifjú sztár valamiért már nem szerepelt. Mindennek oka, hogy több olyan hír jelent meg, miszerint Pettyfer sokat balhézott két szintén akkori filmje, A negyedik és a Csúf szerelem forgatásán, amit megfejelt azzal, hogy kisebbfajta ámokfutásba kezdett a sajtóban. Kármentés helyett a színész elkezdett olyasmit nyilatkozni, hogy Los Angeles „

egy sz*rfészek, egy belterjes pocsolya, ahol mindenki félelemben él”,

ezenkívül börtönbüntetéshez hasonlította a színész szakmát, utalva arra, hogy már alig várja, hogy véget érjen a rá kiszabott idő. Később Pettyfer elárulta, hogy szavai nem igazán nyerték el Magic Mike-beli kollégája, Channing Tatum tetszését – de minden bizonnyal Hollywood-szerte ellenérzést szülhettek, hiszen a jó szerepek azóta sem jönnek...

Alex Pettyfer Matthew McConaugheyjel a Magic Mike-ban. Forrás: Big Bang Media



(via Grunge)

Nyitókép forrása: Scott Dudelson / Getty Images, Valerie Macon / Getty Images és CBS via Getty Images