Tabutémát feszeget Nicole Kidman és Russell Crowe új filmje

Vallásos családot alakítanak a Kitörölt fiúban, akik átnevelő táborba küldik meleg fiukat. Itt az előzetes!

Napokon belül, november 2-án mozikba kerül Észak-Amerikában Nicole Kidman és Russell Crowe új filmje, a Kitörölt fiú, úgyhogy az utolsó pillanatban kapott még egy új előzetest. Íme:

A film arról szól, hogy egy köztiszteletben álló, baptista lelkipásztor (Crowe) és a felesége (Kidman) úgynevezett reparatív terápiára (angolul: conversion therapy) küldik a fiukat (Lucas Hedges), miután 19 éves korában bevallja nekik, hogy meleg. A történet nem pusztán fikció, Garrard Conley a saját élettörténetét írta meg a 2016-ban megjelent Boy Erased: A Memoir of Identity, Faith and Family című kötetben, amiben bemutatta, mit élt át, amikor a baptista apja beíratta egy átnevelő iskolába, hogy ott majd „kigyógyítják a homoszexualitásból”.

A filmváltozatot az ausztrál születésű hollywoodi színész, Joel Edgerton rendezte, hogy felhívja a figyelmet arra: 77 000 embert napjainkban is ilyen reparatív terápiára küldenek a családtagjaik Amerikában. Holott erről a XIX. századi eredetű pszichológiai kezelésről mostanra már bebizonyosodott, hogy tudománytalan és hatástalan.

A magyar mozik előreláthatóan majd csak februárban mutatják be a Kitörölt fiút. (via Hollywood Reporter)