Taroltak a magyar filmek az elmúlt hétvégén

A Drakulics elvtársat, a Spirált és a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó egyedüllétre című alkotást is kitüntették a napokban a Sitgesi, illetve a Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon.

Bodzsár Márk vámpírfilm-paródiája nyerte a legjobb forgatókönyv díját az 53. Sitgesi Nemzetközi Filmfesztiválon, Spanyolországban. A rangos elismerésekről tekintélyes szakemberekből álló zsűri döntött, többek közt Mary Jo Marky, a Star Wars: Az ébredő Erő és a Lost – Eltűntek című sorozat vágója.

Felméri Cecília első mozifilmje, a Spirál világpremierje eközben a lengyel főváros A-kategóriás nemzetközi filmfesztiválján volt. Az első és második filmeket bemutató versenyprogramban a magyar-román koprodukcióban készült lélektani krimi elismerő oklevelet nyert. Az Európai Filmdíjas Borbély Alexandra, Bogdan Dumitrache és Kiss Diána Magdolna főszereplésével készült Spirált november 19-én mutatják be a magyar mozik.

Forrás: Nemzeti Filmintézet

 

Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című romantikus drámáját pedig a filmkritikusok nemzetközi szövetsége, a FIPRESCI zsűrije díjazta, szintén Varsóban. A Stork Natasa és Bodó Viktor főszereplésével készült alkotást szeptember 24. óta játsszák a magyar mozik; fesztiválkörútja hamarosan Ázsiában és Amerikában folytatódik.


(via NFI)